Hoppa till huvudinnehåll

Ny förlust för Liverpool – Chelsea vidare i FA-cupen

Frank Lampard
Chelsea-tränaren Frank Lampard tackar Pedro Frank Lampard Bild: /All Over Press fotboll,Chelsea FC,Frank Lampard

Liverpool som är på väg mot ett överlägset mästerskap i fotbollens Premier League gick på tisdagen på sin andra förlust inom några dagar. Chelsea slog ut Liverpool ur FA-cupen med en 2-0 seger i den femte omgången.

Liverpool är inne i en liten svacka just nu. Premier Leagues överlägsna tabelletta förlorade för första gången under säsongen på lördagen åt Watford, och följde upp med en ny förlust mot Chelsea i FA-cupen.

Liverpool som inledde med bland annat Mohammed Salah och Roberto Firmino på utbytarbänken hade svårt med målskyttet.

Chelsea gjorde 1-0 efter blott 13 minuter genom William. I den andra halvleken avgjorde Ross Barkley matchen med ett fint skott efter en imponerande sololöpning. För Barkley med rötter i Liverpools lokalkonkurrent Everton var målet en "dröm som gick i uppfyllelse".

Chelsea fortsätter jakten på framgång i FA-cupen härnäst i kvartsfinalen. För Liverpool gäller det nu att säkra guldet i Premier League, samt försöka vända 0-1 underläget mot Atletico Madrid i returmatchen i Champions Leagues åttondelsfinaler.

Läs också