Hoppa till huvudinnehåll

Södra hamnen i Nagu ska få en minigolfbana

Nagu torg i södra hamnen
Arkivbild. En minigolfbana planeras till södra hamnen i Nagu, i närheten av torget. Nagu torg i södra hamnen Bild: Yle/Adrian Perera nagu torg

Ett företags ansökan om att få hyra ett område i södra hamnen i Nagu godkändes av bygg- och miljönämnden i Pargas på onsdagen.

Företaget vill öka dragningskraften till området, främst toget och restaurangen i närheten, genom att bygga fler anordningar i anslutning till dem.

Företaget planerar att åtminstone bygga en minigolfbana, men det är möjligt att också annan verksamhet planeras i framtiden. För tillfället är området i fråga en gräsplan.

Bygg och miljönämnden i Pargas godkände företagets ansökan om att få hyra området på sitt möte på onsdagen.

Ny bro i Pargas

Under mötet tog man också ett beslut om att stöda NTM-centralens ansökan om att få bygga en ny bro mellan Skräbböle och Lillholmen i Pargas.

Den nuvarande bron är i dåligt skick och har en viktbegränsning. Närings-, trafik- och miljöcentralen har därför ansökt om lov av Regionalförvaltningsverket om att få förnya bron. NTM-centralen vill bygga en öppningsbar bro med 6 meter i höjd för genomfart.

Regionalförvaltningsverket i södra Finland har bett om ett utlåtande av bygg- och miljönämnden i Pargas i saken.

Bygg- och miljönämnden ser inga hinder för NTM-centralens planer. I sitt utlåtande anser de att en ny bro skulle öka trafiksäkerheten och vara gynnsam för strömmingsförhållandena i vattendraget.