Hoppa till huvudinnehåll

Guldlejonet Jani Hakanpää fick äntligen göra NHL-debut i Anaheim-tröjan – sekunderna var inte på Korpisalos sida då Calgary stod för grym upphämtning

Joonas Korpisalo.
Korpisalo fick se på då Calgary jublar efter förlängningssegern. Joonas Korpisalo. Bild: AFP / Lehtikuva Joonas Korpisalo

Joonas Korpisalo var på hugget i NHL i natt. Trots finländarens räddningar slutade kvällen ändå i besvikelse då bara sekunder skilde en förlust från en straffläggningstävling. I matchen mellan Anaheim och Colorado fick Jani Hakanpää äntligen chansen och 27-åringen har nu gjort sin NHL-debut.

Joonas Korpisalos 34 räddningar i matchen mellan Columbus Blue Jackets och Calgary Flames höll på att ge Columbus chansen till ett avgörande i straffläggningstävling.

Sekunderna var ändå inte på finländarens sida.

Med bara 11 sekunder kvar på klockan i förlängning fick Korpisalo nämligen se pucken glida in bakom sig för tredje gången i matchen.

Hoppa över Twitterpostning

TJ Brodie fick sätta in den sista stöten efter Calgarys grymma upphämtning. Columbus ledde redan matchen med 2–0 men en ypperlig tredje period av Calgary förde matchen till förlängning.

– Vi blev för passiva i den andra och tredje perioden. Calgary är ett bra lag och vi fick betala för hur vi spelade. Vi gjorde ändå många bra saker.

– Korpisalo höll oss kvar i matchen. Han var otrolig i kväll. Vi tar poängen, försöker lära oss av det här och tro mera på oss själv, säger Korpisalos lagkamrat Devin Shore efter matchen.

Hakanpää fick äntligen chansen

Efter att i september ha blivit satt på waiverslistan har VM-guldlejonet Jani Hakanpää enbart AHL-matcher på kontot. I natt fick han äntligen chansen att visa vad han går för.

Hoppa över Twitterpostning

I matchen mellan Anaheim Ducks och Colorado Avalanche var han med i laguppställningen och fick göra sitt första prov på NHL-isen.

Hakanpää fick dryga 15 minuter speltid men noterades inte för poäng i matchen.

Anaheim vann matchen efter förlängning. Joonas Donskois Colorado förlorade till slut med 3–4.

Hakanpää skrev på för Anaheim förra sommaren. Hans kontrakt täcker den här säsongen.

Resultat, NHL:

Washington – Philadelphia 2–5

Calgary – Columbus 3–2 efter förlängning
CBJ: Joonas Korpisalo 24 räddningar

Colorado – Anaheim 3–4 efter förlängning
COL: Joonas Donskoi 0+0, +/-0, 15.15
ANA: Jani Hakanpää 0+0, +/-0, 15.08

Vancouver – Arizona 2–4

Läs också

Nyligen publicerat - Sport