Hoppa till huvudinnehåll

Lauri Markkanen gjorde comeback efter skadan: Stjärnan lyckades inte rädda Chicago ännu i natt men är redo att leva upp till Boylens höga förväntningar

Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen (arkivbild). Lauri Markkanen. Bild: AFP / Lehtikuva Lauri Markkanen

Efter sex veckor i sjukstugan fick Lauri Markkanen äntligen återvända till hetluften. Markkanen stod för 13 poäng men lyckades till slut inte rädda Chicago Bulls som åkte på ännu en förlust. Markkanen säger sig nu vara redo att leva upp till förväntningarna inför de sista 20 matcherna och coachen Boylen är nöjd.

I slutet av januari var skadan skedd, igen. Lauri Markkanen tvingades till vila efter en belastningsskada: en stressfraktur i höften. Förra veckan började han träna lätt och i natt var han redo för parketten för första gången på 15 matcher.

Förväntningarna var höga.

– Han vet vad vi förväntar oss. Han är angelägen att leva upp till dem och spela hårt, kämpa, försvara och ta returerna.

– Han vet vad vi vill se. Jag hoppas bara att han kan hålla sig frisk och spela med bra energi, kommenterade Chicago Bulls tränare Jim Boylen innan matchen, enligt tidningen Chicago Sun-times.

Markkanen fick sparsamt med speltid i matchen och klockade in knappa 21 minuter.

Hoppa över Twitterpostning

"Jag är bara glad att han spelar"

På den tiden hann han noteras för 13 poäng och fyra returer. Det räddade ändå inte Chicago som förlorade matchen mot Minnesota Timberwolves med 108–115.

Boylen var ändå nöjd över finländarens första uppvisning sedan skadan.

– Han försökte, han var aktiv. Han rörde sig bra och jag tycker han visade upp vad han kan i båda ändor. Det var en bra första match, säger Boylen enligt NBC efter matchen.

– Jag är bara glad över att han spelar. Det har varit en lång väntan.

Avfyrade Markkanen en pik mot tränaren?

Med 20 matcher kvar ligger Chicago Bulls på en elfte plats i tabellen. Chanserna till slutspel är alltså små.

Markkanen är redo för mer ansvar i de matcherna.

– Målet är att vara aggressiv och lyckas med mer än bara vänta på bollen och skjuta, säger Markkanen om sina förhoppningar på sig själv för de sista matcherna enligt NBC.

En kommentar som åtminstone twitter-publiken ansåg vara en pik mot tränaren Boylen och hans syn på vad Markkanens roll är.

Hoppa över Twitterpostning

"Skott avlossade mot Boylen", kommenterade flera på NBC-journalistens twitter inlägg.

Markkanen är ändå beredd att försöka leda laget till flera poäng.

– Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget att knipa några segrar.

– Jag känner mig bättre. Jag hade samtidigt tid att också ta hand om min vrist. Det gjorde gott. Jag är redo, säger han enligt Chicago Sun-Times.

Läs också