Hoppa till huvudinnehåll

Ingvild Flugstad Østberg tvingas avsluta säsongen i förtid – skadades då hon försökte ta en genväg: "Klumpigt av mig"

Ingvild Flugstad Østberg tävlar i Lahtis.
Världscupveckoslutet i Lahtis i slutet av februari blev Ingvild Flugstad Østbergs sista för säsongen. Ingvild Flugstad Østberg tävlar i Lahtis. Ingvild Flugstad Østberg

Ett av de största namnen i damernas världscup på skidor sätter punkt för säsongen. Den 29-åriga världscupfemman Ingvild Flugstad Østberg missar såväl tremilen på hemmaplan som säsongsavslutningen i Nordamerika.

Tävlingarna i Lahtis blev Ingvild Flugstad Østbergs sista för säsongen. Det meddelar det norska skidförbundet i ett pressmeddelande.

– Ingvild har fått en fraktur i hälen och måste därför avbryta säsongen. Hon behöver nu avlasta hälen i några veckor, uppger läkaren Øystein Andersen.

– Vi förväntar oss att skadan inte får konsekvenser för nästa säsong.

"Klumpigt"

Enligt NRK drogs Østberg med fotkänningar redan under lördagen i Lahtis. Först uppgav landslagstränaren Geir Endre Rogn att det förmodligen handlade om en illasittande pjäxa under tiokilometersloppet i Lahtis, men i pressmeddelandet kommer Østberg med en annan förklaring.

– Det är förstås väldigt tråkigt och "klumpigt" av mig att hoppa ned för en kant för att ta en genväg.

På grund av hälsoproblem inledde Østberg säsongen så sent som i mellandagarna. Trots det är världscupvinnaren från säsongen 2018–19 femma i sammandraget.

ÅkarePoäng
1. Therese Johaug (Norge)2 368
2. Heidi Weng (Norge)1 647
3. Natalja Neprjajeva (Ryssland)1 308
4. Astrid Jacobsen (Norge)1 244
5. Ingvild Flugstad Østberg (Norge)1 078
9. Krista Pärmäkoski (Finland)788

På lördagen åks damernas tremil i den norska huvudstaden Oslo och efter det byter skideliten kontinent. I Nordamerika tävlas det i Québec (Kanada) och Minneapolis (USA) innan det sätts punkt för säsongen i kanadensiska Canmore den 22 mars.

Läs också