Hoppa till huvudinnehåll

Laine och company fixade klar seger och knep greppet om en slutspelsplats – finländska målsprutan över 60 poäng för tredje gången i karriären

Winnipeg Jets har igen tagit ett litet grepp om en slutspelsplats. Med Patrik Laine i spetsen rymde man ifrån direkt i den första perioden mot Vegas och knep en tung seger. Laine kom samtidigt för tredje gången i karriären upp i över 60 poäng. En bedrift som inte många lyckats med i hans ålder.

32 sekunder tog det för Patrik Laine och Nikolaj Ehlers att öppna målkontot i matchen mot Vegas Golden Knights. Laine med assisten, Ehlers med en praktinsats.

1–0.

Bara minuterna senare var det Laines tur då Winnipeg fick chansen i power play. Den chansen tog han och satte in sitt 27:e mål för säsongen.

Se målshowen genom att trycka på artikelns huvudbild! (videokälla: Viasat)

Då Kyle Connor ännu i slutet av den första perioden fick till en fullträff stod det 3–0 på tavlan och matchen började se packad och klar ut.

– Vi behövde det verkligen. Vi har haft det svårt i matchernas öppningsperioder och varit tvungna att jaga. Tre mål i öppningsperioden i dag var stort. Det gav oss självsäkerheten till de kommande perioderna. En härlig seger, säger Laine efter matchen i en videointervju på klubbens twitterkonto.

Stenhård kamp om slutspelsplatserna

I den andra perioden utökade Winnipeg genom Mathieu Perreault ännu till 4–0 och matchen var avklarad.

– Vår målvakt var otrolig i dag. Han stoppade puckarna då det behövdes. Han gav oss chansen att vinna, säger kaptenen Blake Wheeler på ligans webbplats.

Connor Hellebuyck stod för 29 räddningar och höll nollan för sjätte gången den här säsongen.

Hoppa över Twitterpostning

Winnipeg steg i och med segern tillfälligt till en sjunde plats i den västra konferensen. Vancouver knep ändå segern över Colorado och steg tillbaka förbi Winnipeg som ändå fortsättningsvis har greppet om en slutspelsplats.

Kampen är ändå stenhård och hela fem lag är inom två poäng från varandra.

– Vi måste bara fortsätta klättra. Vi behövde segern, säger Wheeler.

Tredje säsongen över 60 poäng

Med ett mål och en assist steg Laines poängnotering för säsongen till 61. Det betyder att han för tredje gången i karriären nått upp till över 60 poäng på en säsong.

Något som många andra spelare 21 år gamla eller yngre inte klarat av.

Bara en spelare har lyckats med det flera gånger och bara sju andra aktiva har nått upp till samma: Sidney Crosby, Connor McDavid, Auston Matthews, Mitch Marner, Patrick Kane och Anze Kopitar.

Förra säsongen blev Laine på 50 poäng.

Hoppa över Twitterpostning

Resultat, NHL:

New Jersey – St. Louis 4–2

Detroit – Chicago 2–1
DET: Valtteri Filppula 0+0, +/-0, 18.00
CHI: Olli Määttä 0+0, -1, 20.23

Winnipeg – Vegas 4–0
WPG: Patrik Laine 1+1, +1, 16.32

Calgary – Arizona 3–2

Vancouver – Colorado 6–3
COL: Joonas Donskoi 0+0, -2, 14.21

Anaheim – Toronto 2–1
ANA: Jani Hakanpää 0+0, +1, 19.04
TOR: Kasperi Kapanen 0+0, +/-0, 16.18

Läs också

Nyligen publicerat - Sport