Hoppa till huvudinnehåll

Nytt coronafall i Helsingfors: Elever och personal i Drumsöskola i karantän

Klädhängare längs med väggen i en korridor i en skola
Klädhängare längs med väggen i en korridor i en skola Bild: gemena communication / Mostphotos grundskolan,lågstadiet,skolor,skolelever

Omkring 60 elever och personal i lågstadieskolan Lauttasaaren ala-aste försätts i karantän på grund av risk för coronasmitta, uppger Helsingfors stad.

En kvinna som jobbar på Lauttasaaren ala-aste på Drumsö har testat positivt för coronaviruset. Hon har fått smittan av en familjemedlem som bekräftades smittad tidigare i helgen, uppger chefsläkare Timo Lukkarinen till STT.

Elever i två klasser och under tio av personalen har utsatts för coronaviruset och försätts därför i en två veckor lång karantän.

Föräldrarna har informerats om saken via Wilma på söndagskvällen.

Eftersom bara de två klasserna och en del av personalen har blivit utsatt kommer undervisningen i skolan att fortsätta som normalt.

Skolan strävar efter att arrangera distansundervisning för de elever som satts i karantän.

Det här är det sjätte coronafallet som konstaterats i dag. Utöver det har två fall bekräftats vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, ett i Egentliga Finland, ett i Norra Savolax och ett i Birkaland, där en skola i Kangasala håller stängt i en vecka på grund av att elever och personal satts i karantän.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen