Hoppa till huvudinnehåll

Publiken stoppas från Bahrains F1-deltävling – coronaviruset hotade dagens Serie A-omgång in i det sista

Tomma läktare i Bahrains F1-bana.
Ingen publik är välkommen till läktarna i Bahrains gp i år. Tomma läktare i Bahrains F1-bana. Bild: /All Over Press Formel 1,Bahrains Grand Prix

Det är inte bara den kinesiska formel 1-deltävlingen som påverkas av coronaviruset. Till Bahrains grand prix är publiken inte välkommen, stod det klart på söndagen. I italienska Serie A orsakade viruset kaotiska scener i dagens matcher.

Sedan tidigare står det klart att säsongens fjärde F1-deltävling, Kinas grand prix, flyttas framåt från april på grund av coronaviruset.

I dag stod det klart att även Bahrains deltävling påverkas. Säsongens andra tävlingshelg körs nämligen utan publik.

Bahrains grand prix körs den 22 mars.

– Efter att ha konsulterat med våra internationella samarbetspartners och landets myndigheter beslöt vi att arrangera evenemanget utan publik, berättade man från arrangörshåll i ett pressmeddelande enligt STT.

Formel 1-säsongen kör igång nästa vecka i Australien.

Spelarna fick vända om i spelartunneln i Serie A

I italienska Serie A spelar man sedan en tid inför tomma läktare.

På söndagen var det oklart in i det sista om matcherna ens skulle bli av.

Parmas och Spals spelare hade redan samlats inför dagens första match i ligan då de uppmanades att vända om. Italiens idrottsminister Vincenzo Spadafora hade nämligen kontaktat fotbollsförbundet med uppmaningen att ligan skulle ställas in.

Spelarna väntade i omklädningsrummet tills ett beslut tagits: Dagens matcher spelas som planerat.

I går sade presidenten för det italienska fotbollsförbundet Gabriele Gravina att hela ligan kan pausas ifall någon spelare skulle smittas.

– Vi måste vara realistiska, det finns en stor risk och i ett sådant läge skulle vi vidta alla nödvändiga åtgärder för att garantera idrottarnas säkerhet, och sedan överväga vilken påverkan ett beslut i den riktningen skulle ha på tävlingen, sade Gravina till Rai.

Läs också