Hoppa till huvudinnehåll

Läckert mål och sumpad straff av Roman Eremenko som valdes till matchens spelare – nu siktar FK Rostov på Champions League

Roman Eremenko firar ett mål med en lagkamrat.
Roman Eremenko har varit på hugget i den ryska ligan. Roman Eremenko firar ett mål med en lagkamrat. Bild: Maxim Romanov / All Over Press Roman Eremenko

Fotbollsspelaren Roman Eremenko spelade en central roll då hans FK Rostov tog en tung seger mot CSKA Moskva i den ryska fotbollsligan. Segern innebär att FK Rostov avancerar från femma till trea.

CSKA Moskva, som gällde som knapp förhandsfavorit i den viktiga matchen, fick en surt start. Ilzat Akhmetov rev i den 20:e minuten ner en Rostovspelare i straffområdet och blev utvisad. Roman Eremenko fick ta hand om den påföljande straffen men misslyckades. Eremenkos dåligt slagna straff gick till vänster och målvakten, som gick åt rätt håll, räddade lätt.

Strax därefter gav Arnor Sigurdsson CSKA ledningen med 1–0. FK Rostov och Eremenko behövde ändå bara sex minuter för att få revansch. Finländaren fintade bort en CSKA-back och det tunga distansskottet från cirka 20 meter gick i mål via ribban. Se målet på FK Rostovs Instagramkonto.

Öppna Instagram-inlägget

Målet var Eremenkos femte på 16 ligamatcher. Eremenko representerade CSKA mellan år 2014–2017 innan han blev dopningsavstängd i två år.

Det stod 1–1 både efter 31 och 45 spelade minuter.

Elva mot nio

I början av den andra halvleken blev en annan CSKA-spelare, Vadim Karpov, utvisad och FK Rostov fick spela med elva mot nio spelare.

Ivelin Popov fick ta hand om FK Rostovs andra straff och gjorde inget misstag. 2–1 till Rostov. Rostov ledde med 3–1 med 15 minuter kvar men CSKA stod för en stark slutspurt.

Först reducerade CSKA och fick med cirka fem minuter kvar möjlighet att kvittera på straff. Fedor Tjalovs straff träffade stolpen och hemmalagets segersiffror skrevs 3–2.

Roman Eremenko valdes till matchens spelare och sa efter matchen att han nästa säsong vill spela i Europa.

– Vi gör allt för att ta oss till Europa. Förstås är det Champions League som vi siktar på, säger han på klubbens webbplats.

Champions League nästa?

Segern innebär att FK Rostov avancerar från femma till trea. Klubben har tagit 38 poäng på 21 matcher. Tvåan Krasnodar har 41 poäng på 21 matcher, medan serieledaren Zenit har 46 poäng på 20 matcher.

Serien består av 30 omgångar och avslutas den 17 maj. De två bästa är direktkvalificerade för Champions League, medan trean får kvala.

Roman Eremenko har inte spelat landslagsfotboll på många år men har inte heller tackat nej till spel i fotbolls-EM i sommar.

Vill du se Roman Eremenko i fotbolls-EM?

Ja
77.4% (144 röster)
Nej
22.6% (42 röster)
Antal avgivna röster: 186

Resultat:

FK Rostov – CSKA Moskva 3–2 (1–1)

20. Ilzat Akhmetov (CSKA) utvisad
21. Roman Eremenko (Rostov) straffmiss
25. 0–1 Arnor Sigurdsson
31. 1–1 Roman Eremenko
51. Vadim Karpov (CSKA) utvisad
53. 2–1 Ivelin Popov (straff)
63. 3–1 Pavel Mamaev
77. 3–2 självmål
86. Fedor Tjalov (CSKA) straffmiss

Läs också