Hoppa till huvudinnehåll

Lobbningen bar frukt: Eftermiddagståget till Helsingfors börjar stanna i Bennäs

Folk går mot ett VR-tåg av typen Intercity på perrongen vid Bennäs tågstation
Arkivbild. Folk går mot ett VR-tåg av typen Intercity på perrongen vid Bennäs tågstation Bild: Yle/Sofi Nordmyr tågpassagerare

Från och med maj börjar eftermiddagståget från Uleåborg till Helsingfors stanna också i Bennäs i Pedersöre. Det är en seger för regionens politiker, företagare och invånare som har krävt fler avgångar vid stationen.

Tåget kommer från och med 4 maj att stanna klockan 15:38 i Bennäs och vara framme i Helsingfors klockan 19:35. Det innebär att bland annat beväringar på väg till Nylands brigad kan ta tåget från Bennäs i stället för att hoppa på i Karleby.

Varaktig förändring

Orsaken till förändringarna i tidtabellerna är bland annat de banjobb som inleds mellan Tammerfors och Seinäjoki i början av maj. Men enligt VR kommer stoppet i Bennäs att bli kvar också då banarbetena är klara.

Det var i december som turen klockan 15:38 drogs in från Bennäs. I pressinformationen från VR nämns att bolaget lägger till avgången för att förbättra servicen, även om det innebär att några tågresor blir aningen långsammare. I Bennäs stannar 12 tåg om dagen.