Hoppa till huvudinnehåll

Avancemanget klart! Brakseger på bortaplan och Jokerit klar för möte mot SKA för första gången i slutspelssammanhang – "all ära till Lokomotiv men vi förtjänade segern"

Jokerit firar ett mål.
Jokerit kunde äntligen punktera matchserien mot Lokomotiv. Jokerit firar ett mål. Bild: Handout/Lehtikuva Jokerit

Det blev en brakstart på den sjätte matchen mellan Lokomotiv och Jokerit. Matchen hade knappt börjat och båda lagen hade redan fått mållampan att tändas. Jokerits show hade ändå bara börjat. Det var ändå först i den sista perioden som det definitiva avgörandet kom. Med det är Jokerit nu klar för en första slutspelsserie mot SKA S:t Petersburg.

– Vi hade två tillfällen före i dag att punktera serien. Vi var inte som lag redo för det. I dag var vi det, säger Lauri Marjamäki i intervjun i Viasats sändning efter matchen.

En och en halv minut tog det för Jokerit att öppna målkontot i den sjätte matchen i slutspelsserien mot Lokomotiv.

Tre minuter tog det i sin tur för Lokomotiv.

Och showen hade bara börjat.

Första perioden blev en händelserik historia. Jokerit åkte på hela fyra utvisningar men lyckades ändå ta ledningen i matchen. Det efter att Veli-Matti Savinainen strax efter den tredje utvisningen var avklarad förde upp Jokerit i en 3–1 ledning.

Hoppa över Twitterpostning

Men sedan blev det paus i målshowen. Hela den andra perioden förblev mållös och det tog nästan tio minuter in i den sista perioden före nästa fullträff skulle komma.

Pihlström och Jensen punkterade

Till alla Jokerit-supportrars stora glädje var det inte ett kvitteringsmål. Antti Pihlström tog nämligen Jokerit ett steg närmare ett avancemang då han skrev 1–3 på tavlan i Jaroslavl.

Och nu kom målshowen igång igen.

Bara några minuter senare utökade nämligen Niklas Jensen ledningen till tre mål och satte samtidigt in den sista stöten.

Hoppa över Twitterpostning

Strax därefter försökte Lokomotiv få grepp om matchen genom att ta ut målvakten. Det gav inte önskat resultat utan i stället utökade Jokerit ytterligare sin ledning till 5–1.

Det blev också segersiffrorna.

I sex år har vi väntat...

– Vi behöver ännu växa för att bli ett topplag. Jag anser ändå att vi är det bättre laget. All ära till Lokomotiv. De är ett fint lag och de har fina traditioner men vi förtjänade segern. Jag är väldigt stolt. Otroligt fint att få spela mot SKA på hemmaplan, säger Marjamäki.

I och med segern i den sjätte matchen är Jokerit klar för nästa omgång mot SKA S:t Petersburg. Den första matchen spelas nästa veckas tisdag på bortaplan. På lördag är det sedan dags för första hemmamatchen.

– Det blir en fin matchserie. I sex år har vi väntat på att Jokerit och SKA möts i slutspelet. Alla i vårt lag är hungriga och vi är inte nöjda än. Det här är fint för laget, organisationen och supportrar. Vi kommer njuta och vi kommer vara redo genast i den första matchen, blickar Marjamäki framåt.

Hoppa över Twitterpostning

Lokomotiv – Jokerit 1–5 (1–2, 0–0,

01:27 0–1 Henrik Haapala (Sami Lepistö, Viktor Lööv)
03:12 1–1 Stephane Da Costa (Magnus Pääjärvi, Staffan Kronwall)
18:05 1–2 Veli-Matti Savinainen (Brian O'Neill, John Norman)
48:37 1–3 Antti Pihlström (Marko Anttila)
52:44 1–4 Niklas Jensen
56:52 1–5 Oliver Lauridsen (Tommi Kivistö)

Målvakter:
Janis Kalnins (Jokerit) 23 räddningar
Ilja Konovalov (Lokomotiv Jaroslavl) 30 räddningar

Publik: 7002

Jokerit vidare med 4–2 i matcher.

Läs också