Hoppa till huvudinnehåll

Energy Week i Vasa skjuts upp på grund av oro för coronaviruset

Företagen träffas under Energy Match.
Vaasa Energy Week, arkivbild. Företagen träffas under Energy Match. Bild: Yle/Joni Kyheröinen energy week,Vasa

Den nionde årliga Vaasa Energy Week,16 – 19 mars, skjuts upp på grund av växande oro gällande coronavirusutbrottet, meddelar arrangörerna.

Evenemanget hålls senare på ett datum som kommer att bekräftas senare.

Vasa stads social- och hälsovårdsnämnd har den 11 mars på basis av lagen om smittsamma sjukdomar bestämt att Energy Week skjuts upp.

- På grund av den ökade risken för utställare och besökare måste Energy Weeks alla evenemang skjutas upp på grund av säkerheten för alla deltagare och invånare i Vasa, säger Heikki Kaukoranta, specialläkare inom allmän medicin och klinisk mikrobiologi vid Vasa stad.

Arrangörerna beklagar

Från arrangörshåll säger man att det är väldigt beklagligt för alla parter, men att situationen är mycket exceptionell och att allas hälsa går i första hand.

- Vi har arbetat hårt de senaste sex månaderna för att ordna ett så bra evenemang som möjligt, säger Kristoffer Jansson, EnergyVaasas Communication & Brand Manager, i ett pressmeddelande.

- Över 100 talare, 200 utställare och en rekordmängd registrerade besökare väntades delta i evenemangen under veckan. Vi är därför fast beslutna om att hålla evenemanget i ett senare skede, när myndigheterna anser det vara säkert, säger Jansson.

Energy Week har under åren utvecklats till ett av de mest betydande energievenemangen i Europa.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten