Hoppa till huvudinnehåll

Vasaföretaget VEO levererar ställverk till Singapore – En av de största affärerna i företagets historia

VEO i Vasa.
VEO i Vasa. Bild: Yle/Joni Kyheröinen företag,Vasa,veo

Vasaföretaget VEO har gjort en jätteaffär med Neste. VEO kommer att sköta elektrifieringen av Nestes nya enhet i Singapore.

Neste investerar 1,4 miljarder euro i Singapore för att expandera och utveckla sitt utbud av förnybara och hållbara produkter, inklusive förnybar diesel och förnybart flygbränsle.

- Vi är mycket stolta över att få vara en del av detta väldigt viktiga projekt som minskar utsläppen inom transport och flygtrafik. Det gläder oss att finsk ingenjörskonst är uppskattad och att energijättar som Neste har förtroende för VEO:s kunnande, säger Kari Lehto, vice verkställande direktör för VEOs industrienhet.

- VEO har samarbetat kontinuerligt med Neste under 16 års tid, vilket avsevärt hjälpte oss att få kontraktet, säger kundansvariga Seppo Perätalo på VEO:s industrienhet.

Enligt Vasaföretaget är affären en av de största i företagets historia. Hur mycket affären är värd berättar man inte till offentligheten.

Leveransen består dels av högpresterande lågspänningsställverk för motorstyrning och -körning, dels av mellanspänningsställverk som kommer att användas för att förse processledningarna med el.

Samtliga ställverk som levereras till projektet i Singapore kommer att tillverkas och testas i Vasa. Produkterna kommer att levereras under det här året.

Allt som allt investerar Neste 1,4 miljarder euro i raffinaderiet i Singapore.