Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Fourcade och Bø kämpar om världscupsegern – jämn dust att vänta i Kontiolax

Världscupen i skidskytte fortsätter den här veckan i Kontiolax. Ett sent besked innebär att idrottarna i Kontiolax får tävla inför tomma läktare och blir utan publikens stöd. Martin Fourcade och Johannes Bø gör upp om segern i totalcupen.

Segern i totalcupen såväl på dam- som herrsidan kommer att avgöras redan i Kontiolax. Det efter att skidskytteförbundet meddelat att tävlingarna i Oslo om en vecka inhiberas.

På torsdag tävlar herrarna och kampen mellan Johannes Bø och Martin Fourcade är ytterst jämn. Före Kontiolax leder Fourcade cupen med 43 poäng.

Men i den reella ställningen där de två sämsta resultaten räknas bort är det Bø som leder med 13 poäng.

Torsdagens sprint i Kontiolax kan vara avgörande eftersom det på lördagen åks jaktstart utgående från sprint resultaten. Ett dåligt sprintlopp betyder att jaktstarten också är förstörd.

Tero Seppälä hade karriärens bästa tävlingsvecka i Tjeckien med en sjunde plats i sprinten och en 18:e plats i masstarten. Nu på hemmaplan är förhoppningen att få till likadana lopp.

Seppälä har under säsongen tidigare visat att kapaciteten till topplaceringar finns där, men resultatet har alltid fallerat på skyttet. Nu verkar han ha fått kontroll också på det.

Förutom Seppälä åker även Olli Hiidensalo och Jaakko Ranta i sprinten. För Hiidensalo och Ranta skulle det vara dags att öppna poängkontot i världscupen, men minimikravet är att ta sig in bland de 60 främsta och därmed få åka jaktstart på lördag.

Herrar sprint kl 16.15 på TV2 och Arenan