Hoppa till huvudinnehåll

The Hockey News: Ishockey-VM är inhiberat – IIHF och Kalervo Kummola bestrider uppgifterna

Finland firar segern mot Kanada.
I våras vann Finland finalen mot Kanada. Finland firar segern mot Kanada. Bild: Peter Schatz / imago images / All Over Press Finlands herrlandslag i ishockey,Kanadas herrlandslag i ishockey

Den nordamerikanska ishockeytidningen The Hockey News skriver på Twitter att det internationella ishockeyförbundet IIHF skulle ha bestämt att ställa in vårens ishockey-VM för herrar i Schweiz. Förbundet kom direkt med ett svar där uppgifterna förnekas.

Det är den ansedda nordamerikanska tidningen The Hockey News som skriver att det skulle vara bestämt att det inte blir något ishockey-VM i Schweiz i maj.

– Herrarnas ishockey-VM har inhiberats. Ett officiellt utlåtande väntas under de kommande dagarna, uppger tidningen med hänvisning till sin källa.

Hoppa över Twitterpostning

Finländaren Kalervo Kummola, som är vice ordförande för det internationella ishockeyförbundet IIHF, bestrider uppgifterna till Yle Urheilu.

IIHF kom även med ett utlåtande på Twitter.

– I motsats till medierapporterna har ishockey-VM inte inhiberats. Det har inte skett någon förändring beträffande turneringens status.

Hoppa över Twitterpostning

Nummela: Svårt att flytta eller skjuta upp

Det finska ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela kan inte ge några besked. Han tror ändå inte att turneringen kan flyttas till en annan ort.

– Min personliga uppfattning är att det inte är något verkligt alternativ att flytta turneringen från Schweiz, säger Nummela till Yle Urheilu.

Han tror inte heller att turneringen kan spelas senare.

– Även om situationen skulle lugna ner sig så finns det inget tidsfönster där VM kunde spelas.

Det är tänkt att ishockey-VM ska spelas i Schweiz mellan den 8 och 24 maj. Förra veckan meddelade IIHF att damernas ishockey-VM ställs in.

Läs också