Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Tomma läktare, minimalt med arrangörer och avskalad mediabevakning – Kaisa Mäkäräinen får tävla med specialarrangemang

På grund av cornaviruset har arrangörerna tagit till specialarrangemang för att kunna genomföra tävlingarna i Kontiolax. Kaisa Mäkäräinen och de övriga skidskyttarna får tävla på ett ödsligt stadion.

Dagens sprint för damer kommer att genomföras med minimalt antal personer på plats i Kontiolax.

På stadion kommer det att vara under 500 personer, idrottare, arrangörer och media inräknat. Arrangörerna har gjort drastiska beslut för att kunna genomföra tävlingarna enligt myndigheternas rekommendationer.

I och med att säsongen avslutas i Kontiolax är kampen om totalsegern så gott som avgjord.

Dorothea Wierer leder cupen över Tiril Eckhoff med 69 poäng innan de två avslutande tävlingarna, sprinten och jaktstarten i Kontiolax. I den reella ställningen, där de två sämsta loppen är strukna, är differensen 34 poäng.

Är Wierer bland de fem främsta i båda loppen är hon etta i totalcupen. Då måste Tiril Eckhoff eller Hanna Öberg vinna båda loppen för att segra över Wierer.

Tackar Mäkäräinen för sig?

Kaisa Mäkäräinen gör möjligtvis karriärens sista världscuplopp i Kontiolax. Skidskyttestjärnan har inte ännu sagt om hon fortsätter karriären eller inte, men risken finns att en lång framgångsrik karriär är över efter söndagens stafettlopp.

I sprinten hör hon igen till favoriterna. På hemmaplan har hon tidigare varit svårslagen så även den här gången.

Även Mari Eder har gjort ett av sina bästa lopp i Kontiolax. Både Eder och Mäkäräinen kämpar om pallplaceringar. De övriga finländarna i loppet är Erika Jänkä och Suvi Minkkinen.

Damer sprint kl. 16.10 TV2 och Arenan