Hoppa till huvudinnehåll

Resten av ligasäsongen ställs in – ingen mästare utses

Jussi Jokinen gör sitt första ligamål efter comebacken i Kärpät.
Kärpät var bäst lag under grundserien. Jussi Jokinen gör sitt första ligamål efter comebacken i Kärpät. Bild: Markku Hyttinen / AOP Jussi Jokinen,Oulun Kärpät,ishockey

Ishockeyligan avslutar säsongen efter 59 grundserieomgångar. På grund av coronaviruset blir det inget slutspel den här säsongen och inget lag kommer att få den åtråvärda bucklan.

Det var tänkt att de två sista omgångarna i herrarnas ishockeyliga skulle spelas utan publik och sedan skulle man fatta beslut om hur det skulle gå med slutspelet.

Ligaspelarna har redan tidigare antytt att säsongen borde avslutas i förtid och så blir det.

Ligans styrelse har i dag bestämt att man ställer in säsongen. Det betyder att den sista omgången inte spelas och det blir inget slutspel.

Ligan väljer också att inte utse någon mästare för säsongen 2019-2020.

CHL- och Spengler Cup-platserna kommer att delas ut utgående från ställningen i tabellen. 14 av 15 lag har spelat 59 omgångar, endast Tappara har spelat klart sin säsong.

Ligans styrelseordförande Heikki Hiltunen medger att beslutet kommer att orsaka en stor ekonomisk smäll.

– Ligan och klubbarna kommer att drabbas av betydande ekonomiska förluster men som president Niinistö sade igår ”ekonomi är ändå bara ekonomi”.

– Vår nation klarar det här och det gör vi också. Det krävs hårt arbete men jag är säker på att den här gemenskapen är redo för det, säger han på ligans webbplats.

Kärpät har skrapat i hop mest poäng den här säsongen före Tappara, Lukko och Ilves.

Läs också