Hoppa till huvudinnehåll

Jokerits säsong är över – drar sig ur KHL-slutspelet på eget bevåg: ”Ett svårt men nödvändigt beslut”

Marko Anttila tackar publiken
Marko Anttila tackar publiken Bild: AOP/Petri Saarelainen ishockey,Marko Anttila,Jokerit

Det blir ingen matchserie mot SKA S:t Petersburg för Jokerit. Klubben har i dag bestämt att man hoppar av KHL-slutspelet. Det är exceptionella tider som kräver exceptionella åtgärder, säger Jari Kurri.

Jokerit tog sig förbi det första hindret Lokomotiv Jaroslalv i KHL-slutspelet och härnäst skulle en matchserie mot SKA S:t Petersburg stått på programmet.

Planen var att lagen skulle drabba samman med start på tisdag men så blir det inte.

Precis som tidigare nyhetsuppgifter gjort gällande ställer Jokerit in säsongen. Klubben fattade i dag beslutet att man drar sig ur slutspelet på grund av regeringens rekommendation och spridningen av coronaviruset.

– Det är exceptionella tider som kräver exceptionella åtgärder. Människors hälsa är av största vikt och Jokerit vill ta sitt ansvar.

– Vi har haft grundliga samtal med våra läkare och spelare, och tillsammans har vi kommit fram till detta beslut. Det är ett svårt men nödvändigt beslut, säger Jokerits styrelseordförande Jari Kurri på klubbens webbplats.

Från KHL:s sida har man inte yppat något om Jokerits beslut och i skrivande stund ser det ut som att slutspelet kommer att fortsätta för de resterande lagen

Läs också