Hoppa till huvudinnehåll

Kungen avslutar karriären – Martin Fourcade går en sista duell mot Johannes Bø

Skidskyttesäsongen avslutas med jaktstarter i Kontiolax på lördag. Då avslutar också en av alla tiders största skidskyttar Martin Fourcade sin fantastiska karriär i ännu en duell mot Johannes Bø i kampen om totalsegern.

82 segrar, 7 totalcuper, 5 OS-guld och 13 VM-guld, Martin Fourcades karriär har varit en av de mest framgångsrika i skidskyttehistorien.

Men nu är den över.

Tio år efter att han tog sin första världscupseger avslutar han karriären på samma stadion där framgångssagan startade. I sitt sista lopp kämpar han ännu om segern i totalcupen med Johannes Bø.

Öppna Instagram-inlägget

Vinner Fourcade blir det hans åttonde totalseger.

Fourcade ligger 19 poäng efter Bø i sammandraget innan jaktstarten. Om han vill ta hem totalcupen krävs det att han vinner loppet och att Johannes Bø inte får vara bättre än femma.

Bø startar 21 sekunder före Fourcade i jaktstarten. Så Fourcade behöver ett topplopp för att klara av att utmana Bø. Kan han i sitt sista lopp tänja sig till seger?

Tero Seppälä är enda finländare i jaktstarten. Seppälä startar som 43:e med nästan två minuter till täten. Seppälä är på väg att göra den bästa finska herrsäsongen sedan Paavo Puurunen år 2004.

Seppälä ligger på en 38:e plats i totalcupen innan den sista deltävlingen.

Jaktstart herrar kl. 14.40 TV2 och Arenan