Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinens sista lopp i karriären inför tomma läktare – eller fortsätter hon en säsong till?

Flera säsonger har frågan redan hängt i luften, är det här Mäkäräinens sista säsong? Jaktstarten på hemmaplan kan mycket väl vara karriärens sista lopp. Eller blir det ännu en säsong till?

I jaktstarten går Mäkäräinen ut som 18:e, en dryg minut efter sprint loppets etta Denise Herrmann. Herrman tappade möjligheterna till totalsegern redan i Nove Mesto förra veckan, i sprinten spolierade Hanna Öberg sina chanser i totalcupen.

Segern i årets världscup kommer att avgöras mellan Dorothea Wierer och Tiril Eckhoff.

Eckhoff startar som trea, 47 sekunder före Wierer som var 19:e i sprinten. Det betyder att om Eckhoff är tvåa i jaktstarten tar hon hem världscupen. För Wierer kan jaktstarten också vara karriärens sista lopp.

Mäkäräinen ha chans till en tio i topp-placering ifall skyttet fungerar. Suvi Minkkinen startar som 35:e och Mari Eder som 47:e i jakstarten. Båda kämpar om att nå världscuppoäng i säsongsavslutningen.

Damer jaktstart kl. 16.40 TV2 och Arenan

Läs också