Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine välkomnar NHL:s besked efter flera dagar i karantän – väntar nu på att få komma till Finland: ”Finns inget datum när träningarna börjar igen”

Patrik Laine.
Patrik Laine. Patrik Laine. Bild: Icon Sportswire/AOP Patrik Laine

NHL har gett utländska NHL-spelare möjligheten att åka till sina hemländer, och den chansen tänker Patrik Laine ta. Laine har tröttnat på att sitta hemma i lägenheten i Winnipeg. Det finns inget att göra, säger han till Iltalehti.

Några dagar efter att NHL tog paus på obestämd tid försattes spelarna i världens bästa ishockeyliga i karantän. För Patrik Laine har det betytt ensamma dagar hemma i lägenheten.

– Jag har inte lämnat lägenheten på tre dagar, eller ja igår gick jag ut på balkongen. Instruktionerna har varit klara, vi måste stanna hemma.

– Som tur står det en träningscykel här i ett hörn så det har funnits något att göra, säger Laine i en intervju för tidningen Iltalehti.

På måndagen gick NHL ut med beskedet att NHL-spelare får återvända till sina hemländer. Ett besked som Laine välkomnar.

– Det finns inget att göra så jag åker snart till Finland. Enligt den information jag fått får man stanna i flera veckor. Det finns ännu inget datum när träningarna börjar igen, säger han.

Patrik Laine med pucken i en match mot Pittsburgh.
Laine har gjort 63 poäng den här säsongen. Patrik Laine med pucken i en match mot Pittsburgh. Bild: Jeanine Leech/Icon Sportswire ishockey,NHL,Patrik Laine

Winnipeg hade elva matcher kvar att spela när grundserien stoppades. Laget ligger på slutspelsplats men hur resten av säsongen kommer att spelas, när den väl börjar, är fortfarande oklart.

– Säsongens viktigaste matcher skulle snart börja men människors hälsa är det viktigaste just nu. Det här är bara ishockey och det var bättre att ta en paus nu, vi hinner nog spela, säger Laine.

Patrik Laine har gjort 28+35=63 poäng på 68 grundseriematcher den här säsongen. När han kommer hem till Finland blir det inte att ligga på latsidan.

– Det gäller att hållas i form, det är träning på programmet, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport