Hoppa till huvudinnehåll

Skidsäsongen tog slut i förtid – FM och finska cupen ställs in

Julia Häger först in i en kurva i FM i Vörå
Julia Häger tog medalj när FM avgjordes i Vörå i februari. Julia Häger först in i en kurva i FM i Vörå Bild: All Over Press / Marko Tuominiemi längdskidåkning,Julia Häger

Det går inte att ordna skidtävlingar i Finland under den kommande månaden och därför ställer skidförbundet in bland annat FM som skulle ha avgjorts i början av april.

Regeringen meddelade på måndagen att undantagsförhållanden råder i Finland åtminstone fram till den 13 april. Offentliga sammankomster begränsas till tio personer och det gör att idrotten i Finland stannar helt och hållet.

Det blir omöjligt att ordna tävlingar och mästerskap, och det har lett till att den sista deltävlingen i finska cupen på skidor samt FM har ställts in meddelar skidförbundet.

Finska cupen skulle ha gått i mål i Pyhäjärvi under det sista helgen i mars och FM skulle ha avgjorts i Ristijärvi första veckoslutet i april.

– Förbundet utreder tillsammans med de lokala arrangörerna om det är möjligt att flytta arrangemangsrätten ett år framåt till säsongen 2020–2021. Vi kommer att informera om beslut i ett senare skede, skriver skidförbundet i ett pressmeddelande.

I vinterns sista FM skulle man har gjort upp om medaljer i stafett, 10 och 30 km för damer samt 15 och 50 km för herrar.

FM i backhoppning och nordisk kombination skulle ha avgjorts i Kuopio den 24 mars.

Läs också