Hoppa till huvudinnehåll

Viking Line och Tallink stoppar trafiken på linjen Helsingfors-Stockholm

Viking Mariella vid Skatudden i Helsingfors.
Trafiken mellan Helsingfors och Stockholm stoppas Viking Mariella vid Skatudden i Helsingfors. Bild: Petteri Bülow / Yle Skatudden, Helsingfors stad,M/S Mariella,Viking Line,bilfärjor,havstrafik,handelsflotta

Rederiet Viking Lines trafik på rutten Helsingfors-Stockholm ställs in under perioden 18 mars till 13 april på grund av coronaviruset.

Stoppet gäller passagerarfartygen M/S Mariella och M/S Gabriella. Mariella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors i kväll, Gabriella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 18.3.

Fraktrafik tryggas

För att trygga försörjningsberedskapen mellan Finland och Sverige bibehåller vi trafiken på linjen Åbo – Åland – Stockholm. Likaså finns en tur till Tallinn från Helsingfors sex dagar i veckan kvar.

- Läget är ytterst exceptionellt och jag vill passa på att tacka alla våra kunder, samarbetspartners och i synnerhet våra egna medarbetare för den förståelse de visat i denna svåra situation, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Viking Line kontaktar de resenärer som berörs av de inställda avgångarna i tur och ordning.

Tallink tog samma beslut

Också Tallink meddelar att trafiken på rutten Helsingfors-Stockholm stoppas. Orsaken är coronaläget och Finlands gränsbeslut, uppger rederiet i ett pressmeddelande.

Silja Serenade och Silja Symphony kommer att avgå från Helsingfors och Stockholm den 18 mars, men efter det stannar de i hamn.

Silja Serenade, som avgår från Stockholm kommer endast att ta ombord passagera som får resa in i Finland.

Ryssland begränsar inresa

Samtidigt har Ryssland meddelat att landet begränsar gränstrafiken mellan Finland och Ryssland. Begränsningarna gäller utländska medborgare som inte längre kommer in i Ryssland från och med i kväll klockan 23. Stoppet är i kraft till den 1 maj.

Tidigare i dag meddelade VR att Allegro- och Tolstoj-tågen gör ett uppehåll i Rysslandstrafiken.