Hoppa till huvudinnehåll

Arbetsro där hemma - tryggt, underhållande och pedagogiskt innehåll för ditt barn

Malin Olkkola och Jonathan "Jontti" Granbacka i BUU-studion
BUU-klubbsledarna Malin Olkkola och Jontti Granbacka Malin Olkkola och Jonathan "Jontti" Granbacka i BUU-studion Bild: Ann-Catrin Rosenberg / Yle Buu-klubben,barnprogram,stödtecken,malin olkkola

Plötsligt fick vardagen ett helt annat upplägg än vi är vana vid. Arbetet ska skötas på distans och samtidigt pockar barnen på uppmärksamhet. Ingen lätt ekvation.

Men ingen fara. I Yles app Barnens Arena eller på desktopversionen av den samma hittas mångsidigt innehåll för barn i alla åldrar.

I Barnens Arena appen finns fem olika innehållshelheter, Pikku Kakkonen med finskt innehåll för de små, Galaxi med finskt innehåll för de äldre barnen, Piki-BUU för de små, BUU-klubben för barn upp till 7 samt Hajbo, innehåll på svenska för större barn
I appen Barnens Arena hittas innehåll för barn i alla åldrar och på båda inhemska språken I Barnens Arena appen finns fem olika innehållshelheter, Pikku Kakkonen med finskt innehåll för de små, Galaxi med finskt innehåll för de äldre barnen, Piki-BUU för de små, BUU-klubben för barn upp till 7 samt Hajbo, innehåll på svenska för större barn Bild: Yle Rundradion ab barnprogram,barnprogram,barnens arena

För de yngsta

Innehållet man hittar då man väljer att klicka på BUU-stämpeln med tutt i mun, Piki-BUU, lämpar sig för minstingarna.

Här bjuds de på korta animationer och dokumentärer om små barn och djurungar, fyndiga visor och tittutlek.

De roliga sångerna med Hoppsorna kan man lyssna på både på svenska och finska.

För BUU-klubbisarna, barn i lekåldern

Bakom BUU-stämpeln döljer sig en uppsjö av mångsidigt innehåll och mycket av det på finlandssvenska.

Man hittar givetvis de senaste avsnitten av BUU-klubben här men det är definitivt inte allt.

Vill ditt barn se andra barn i rutan så är Superhjälparna, Hemma med Jontti, Undra sa flundra, Ljudjakten och barndokumentärerna Mina Gummistövlar några av alternativen.

I dramaserierna Tandfén, Barn i 100 år, Vilda träffar vi också många barn.

Inspiration till lek erbjuder serier som Hoppa på och Hitta på med Bärtil. Och missa för all del inte Hittehatt, ett gäng härliga typer som bor på en hittegodsbyrå.

Musik, pysseltips, humor, det hittas också här och sist men inte minst sagor som BUU-sagan med Malin, Neppes sagor, Bärtils äng i fara och Sagor från en ö för att nämna några.

Hajbo - innehåll för barn i skolåldern

Vad döljer sig bakom den blå figuren i appen? Jo, innehåll som dramaserierna Klassen, Fotbollsdrömmen, Amanda, Svart Kort, Skyldig och många fler. Här samsas utländska och nordiska serier med det finlandssvenska.

Dokumentärt innehåll hittar man i Hajbomix. Hur ditt barn kan göra om det vill skicka ett låtbidrag till MGP finns också här och givetvis mycket annat.

Samma innehåll hittar man givetvis också via Yle Arenan, men på Barnens Arena finns allt samlat.

Och BUU-klubben sänder förstås varje kväll kl.18:00 på Yle Fem.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP