Hoppa till huvudinnehåll

Yle säkerställer informationsförmedlingen under undantagsförhållanden

Yles public service-uppdrag är att garantera en tillförlitlig informationsförmedling under alla omständigheter för alla finländare.

I lagen om Rundradion Ab står det att Yle ska “ha beredskap för att sköta televisions- och radioverksamheten under undantagsförhållanden.” (1993/1380)

Det här innebär att Yle kan förmedla tillförlitlig information till finländarna, trots att det råder undantagsförhållanden i samhället. Yle upprätthåller sin förmåga genom att regelbundet öva inför undantagstillstånd.

Bolaget ser över att det har tillräckligt med personal, utrustning och andra resurser för att kunna producera innehåll för tv, radio och webben utan problem. Under undantagsförhållanden kan det förekomma förändringar i sättet att leda bolaget och i det sedvanliga utbudet, eftersom behovet av aktuell information och nyhetsinnehåll ökar.

Yles roll under undantagsförhållanden är - förutom att ge aktuell och tillförlitlig information till medborgarna - att bygga en känsla av gemenskap och inge trygghet.

 • Problem med mottagningen?

  Mottagning av Yles innehåll och tjänster

  Har du problem med mottagningen av Yles innehåll och tjänster. Här får du hjälp!

 • Du kan ta del av Yles utbud även utomlands

  Frågor och svar om användningen av Arenan inom EU

  Du kan ta del av vårt utbud på Yle Arenan och svenska.yle.fi även då du befinner dig utomlands. Upphovsrättsavtal begränsar distributionen av vissa innehåll utanför Finland.

 • Yles årtionden

  De viktigaste händelserna från Yles årtionden.

  Mycket har hänt i Yles historia. Här kan du läsa mer om några av de viktigaste händelserna från Yles årtionden.

Bolaget