Hoppa till huvudinnehåll

Real Madrids tidigare ordförande död – fördes till sjukhus tidigare i veckan på grund av coronavirussmitta

Lorenzo Sanz.
Lorenzo Sanz år 2000. Lorenzo Sanz. Bild: imago sport/ All Over Press Lorenzo Sanz

Storklubben Real Madrids tidigare president Lorenzo Sanz har dött till följd av att ha blivit smittad av coronaviruset. Det bekräftar Sanz söner på Twitter och klubben i ett pressmeddelande. Sanz hade förts till sjukhus i Madrid tidigare i veckan.

Lorenzo Sanz blev 76 år gammal.

Sanz fördes redan i början av veckan till sjukhus. Enligt The Guardian skulle han då redan ha haft feber i många dagar. På sjukhuset i Madrid bekräftades att han smittats av coronaviruset.

– Min far har precis dött. Han förtjänade inte ett sådant här slut. En av de bästa, modigaste och mest ambitiösa människor jag mött i mitt liv. Familjen och Real Madrid var hans passion, skriver hans son Lorenzo Sanz Jr på Twitter.

Sanz var president för Real Madrid från 1995 till 2000. Under den tidsperioden vann klubben bland annat La Liga-titeln en gång och Champions League två gånger. Den första CL-titeln var väldigt efterlängtad efter en väntan på över 30 år.

Klubben förmedlade sina kondoleanser till Sanz familj, hans vänner och alla medlemmar och supportrar av Real Madrid.

– I dag sörjer alla medlemmar och supportrar av klubben efter att presidenten som dedikerade en stor del av sitt liv för sin passion, Real Madrid, har dött, skriver klubben i sitt pressmeddelande.

Klubben kommer hylla honom på det sätt han förtjänar så fort det är möjligt, skriver de.

Källor: Real Madrids pressmeddelande, STT, The Guardian