Hoppa till huvudinnehåll

Nytt besked från Spanien: Inget seriespel på obestämd tid

Luka Modric och Lionel Messi i närkamp.
Det är oklart när den spanska ligan kan återupptas. Luka Modric och Lionel Messi i närkamp. Bild: Rodrigo Jimenez / EPA-EFE / All Over Press El Clásico,Real Madrid,FC Barcelona,Luka Modrić,Lionel Messi

Den ursprungliga planen var att La Liga skulle hålla paus i två veckor, men Spanien är hårt drabbat av coronaviruset och därför skjuts ligan upp på obestämd tid.

Lionel Messi, Luis Suarez, Karim Benzema och alla andra stjärnor i den spanska ligan tvingas till en längre matchpaus. Ligan har stått stilla i drygt två veckor och pausen kommer att fortgå.

I dag gick nämligen La Liga och det spanska fotbollsförbundet ut med beskedet att ligan skjuts upp på obestämd tid.

– Avbrottet kommer att vara tills myndigheterna i Spanien anser att ligan kan återupptas utan att skapa någon hälsorisk, skriver man i ett pressmeddelande.

Beslutet gäller också för den näst högsta ligan i Spanien. Tidigare har La Ligas chef Luis Rubiales sagt att man inte tänker ställa in säsongen.

Spanien är efter Italien det land i Europa som är hårdast drabbat av coronaviruset. Över 30 000 spanjorer har testat positivt och antalet döda uppgår till över 2000.

Det återstår elva omgångar av den spanska ligan och Barcelona toppar tabellen med två poäng före Real Madrid.