Hoppa till huvudinnehåll

Otrolig karantänbedrift av fransman: Löpte maraton – på balkongen

Elisha Nochomovitz poserar i sin lägenhet under och efter loppet.
Elisha Nochomovitz löpte "i mål" på knappa sju timmar. Elisha Nochomovitz poserar i sin lägenhet under och efter loppet. Bild: Collage. karantän,Elisha Nochomovitz

Elisha Nochomovitz blev illamående och tappade räkningen på antalet varv – men bet ihop och genomförde ett maratonlopp på sin sju meter långa balkong. Nyckeln till framgång? Flickvännen som gav honom dricka och godis under insatsen.

Behöver du träningsmotivation i karantänen? Då gäller det att snegla mot Frankrike.

Elisha Nochomovitz är sannolikt ny världsrekordinnehavare i den nymodiga grenen karantänmaraton på balkong. Det tog honom 6 timmar och 48 minuter att avverka 42,2 kilometer – eller drygt 3 000 varv på balkongen.

Hoppa över Twitterpostning

Loppet både började och slutade i höguhset i Balma, nära Toulouse.

– Det handlade om en galen utmaning och också om att bidra med humor och avdramatisera karantänsituationen, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

Grannarna förstod

Träningsklockan höll koll på distansen då Nochomovitz tappade räkningen och började oroa sig för vad grannarna skulle tänka om oväsendet – i onödan.

– De var väldigt förstående.

Nochomovitz passar också på att tacka flickvännen, som gav honom både vätska och sötsaker under det långa löppasset.

Enligt AP är det fortfarande tillåtet att jogga utomhus i Frankrike om man fyller i en blankett. De senaste dagarna har antalet löpare ökat betydligt, vilket oroat myndigheterna.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

🎖FINISHER MARATHON DE MON BALCON🎖 . 🔸️Je viens courir pendant près de 7heures sur mon balcon de 7 mètres de long et 1metre de large. (Vous avez été nombreux à calculer,à peu près 6000 A/R) J'avais la possibilité de sortir pour courir autour de la maison,mais si tout le monde pense pareil on aurait été nombreux dehors... Mon travail a été reconnu d'inutilité public,donc le meilleur moyen de ne pas se laisser abattre c'est de faire du sport. 🔸️La consigne était de rester à la maison,c'est ce que j'ai fait. Juste pour vous montrer qu'on a pas d'excuses,et s'il vous plaît penser à toutes ces aides soignants qui sont en première ligne face à ce virus 🙏🙏❤ J'écris à chaud après avoir tourner pendant 7h sur mon balcon...tout se mélange dans ma tête et j'ai envie de vomir hahaha... Mais merci à tous et toutes pour vos messages/soutien tout le long de la journée. Vous m'avez bien aider à tenir. J'ai bossé mon mental aujourdhui. Je ne me pensais plus capable de courir 42bornes mais #marathonman est toujours présent ⚡🤜🤛 LA BISE #suuntofr #marathonman #runhappy #runhappyteam #runtoexplore #runtoinspire #runstoppable #motivationoftheday #nopainnogain #runningmotivation #runnerlife #igrunners #runnersofinstagram #picoftheday #marathonfinisher #fuckcovid19 #npng #trainhard #workhard #athlete #motivation #brooksrunhappyteam

A post shared by 🌟Marathon-Man🌟 (@elisha_nochomovitz) on

Läs också