Hoppa till huvudinnehåll

Otrolig karantänbedrift av fransman: Löpte maraton – på balkongen

Elisha Nochomovitz poserar i sin lägenhet under och efter loppet.
Elisha Nochomovitz löpte "i mål" på knappa sju timmar. Elisha Nochomovitz poserar i sin lägenhet under och efter loppet. Bild: Collage. karantän,Elisha Nochomovitz

Elisha Nochomovitz blev illamående och tappade räkningen på antalet varv – men bet ihop och genomförde ett maratonlopp på sin sju meter långa balkong. Nyckeln till framgång? Flickvännen som gav honom dricka och godis under insatsen.

Behöver du träningsmotivation i karantänen? Då gäller det att snegla mot Frankrike.

Elisha Nochomovitz är sannolikt ny världsrekordinnehavare i den nymodiga grenen karantänmaraton på balkong. Det tog honom 6 timmar och 48 minuter att avverka 42,2 kilometer – eller drygt 3 000 varv på balkongen.

Loppet både började och slutade i höguhset i Balma, nära Toulouse.

– Det handlade om en galen utmaning och också om att bidra med humor och avdramatisera karantänsituationen, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

Grannarna förstod

Träningsklockan höll koll på distansen då Nochomovitz tappade räkningen och började oroa sig för vad grannarna skulle tänka om oväsendet – i onödan.

– De var väldigt förstående.

Nochomovitz passar också på att tacka flickvännen, som gav honom både vätska och sötsaker under det långa löppasset.

Enligt AP är det fortfarande tillåtet att jogga utomhus i Frankrike om man fyller i en blankett. De senaste dagarna har antalet löpare ökat betydligt, vilket oroat myndigheterna.

Öppna Instagram-inlägget

Läs också