Hoppa till huvudinnehåll

Jokerits klubbchef Jari Kurri utesluter inte en fortsättning på säsongen: "KHL vill fortfarande köpa tid"

Jari Kurri talar.
Jari Kurri är Jokerits klubbchef. Jari Kurri talar. Bild: Mauri Ratilainen/All Over Press Jari Kurri

I ishockeyligan KHL hann åttondelsfinalerna spelas innan coronaviruset satte stopp för säsongen. Timeouten pågår åtminstone fram till den 10 april. Jokerit är ett av två kvartsfinallag som har hunnit meddela att de har gjort sitt för säsongen, men Helsingforslagets huvudägare Jari Kurri uppger nu att beslutet inte är hugget i sten.

Den ryskstyrda ishockeyligan KHL har trots coronakrisen vägrat sätta lapp på luckan för den här säsongens del. Just nu har ligan tagit timeout fram till den 10 april.

Två av de kvarvarande lagen, Jokerit från Finland och Barys Nur-Sultan från Kazakstan, har dock sagt att de inte längre kommer att spela, även om säsongen skulle kunna fortsätta i april.

KHL:s ordförande Aleksej Morozov konstaterade ändå på måndagen att både Jokerit och Barys Nur-Sultan är välkomna tillbaka till vårens slutspel om de kommer på andra tankar.

– Om Jokerit och Barys Nur-Sultan vill kan de fortfarande få vara med, sa Morozov enligt STT.

Kurri lämnar dörren på glänt

Jokerits huvudägare och klubbchef Jari Kurri säger till Yle Urheilu att klubbens beslut om att avsluta säsongen inte är hugget i sten.

– Bra att höra. Om allt går mot det bättre hållet så får vi fundera på det alternativet. Vi spelar i KHL och är förbundna till ligan.

– Det finns många frågetecken beträffande framtiden. Det ser förstås inte särskilt bra ut.

Är det möjligt att Jokerit spelar vidare i vår?

– Det kan jag inte svara på. Då man följer nyheterna har situationen inte direkt förändrats till det bättre, tvärtom. Det kommer hela tiden nya restriktioner.

"KHL vill köpa tid"

I Europa är det snarast i Vitryssland där det fortfarande spelas fotboll och ishockey som tidigare. Den ryska fotbollsligan stoppades för en vecka sedan och drar tidigast igång den 10 april.

– I Ryssland är situationen rätt annorlunda. KHL vill fortfarande köpa tid. Tiden får utvisa hur det går, säger Kurri

– Vi är en ansvarsfull organisation som måste fundera på personalens säkerhet och hälsa. Det skulle vara orimligt att tvinga spelarna att spela. Det skulle ha varit svårt att fortsätta och hur skulle spelarna har klarat av att fokusera i dessa tider?

De tilltänkta KHL-kvartsfinalerna:

Väst:
CSKA Moskva [1] – Dynamo Moskva [4]
SKA S:t Petersburg [2] – Jokerit [3]

Öst:
Ak Bars Kazan [1] – Salavat Julajev Ufa [6]
Barys NurSultan [2] – Sibir Novosibirsk [5]