Hoppa till huvudinnehåll

Med supersnabbt internet skapar Närpesbon i Karis musik på distans

Jesse Nissinen behöver supersnabbt internet främst på grund av sitt jobb men också för att skapa musik på distans tillsammans med andra.

Hur snabbt internet är lämpligt? Den frågan har jag funderat på många gånger den senaste tiden när jag övervägt vilken typ av internetanslutning jag ska installera.

I videon "Var finns det billig fiber?" visade jag hur vissa bolag erbjuder 100 Mbit/s som högsta hastighet medan andra har upp till 1000 Mbit/s.

Nu ville jag träffa någon som som verkligen behöver en riktigt snabb linje. Jag fick träffa Närpesbon Jesse Nissinen i Karis. Titta på videon för att se vad som hände.

Förutom att han behöver ett pålitligt nät i sitt jobb som it-konsult använder han också nätet till att skapa musik för sina musikprojekt. Han är med i flera band som 1G3B, The parties och The Siewert Öholm experience.

Vad säger kommunikationsministeriet?

I videon Går det att jobba på distans med bara 4G? konstaterade vi att mobila anslutningar kan variera en hel del.

Vad tycker de på kommunikationsministeriet om det här?

För nu vet vi att det skulle gå att ange medelhastigheter istället för höga teoretiska hastigheter på mobilsidan. Till exempel så som i artikeln 4G-uppkopplingarna är långsammare än för några år sedan och de lokala skillnaderna är stora.

Titta på videon för att höra hur resonemanget går på kommunikationsministeriet.