Hoppa till huvudinnehåll

Idrottsstjärnorna donerar miljoner till kampen mot corona – Roger Federer hoppas flera hänger på: "Vårt bidrag är bara en början"

Roger Federer.
Roger Federer uppmanar andra att också stöda kampen mot coronakrisen. Roger Federer. Roger Federer,tennis

Idrottsstjärnor i olika delar av världen har börjat dra sitt strå till stacken för att hjälpa till under coronakrisen. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Simona Halep, Roger Federer med flera har redan donerat miljoner till sjukhus och drabbade familjer. Nu hoppas tennislegendaren att flera ansluter sig för att övervinna krisen.

På onsdagen meddelade den stora tennisstjärnan Roger Federer att han vill bidra till kampen mot coronakrisen. På sociala medier skriver Federer att han och hans fru kommer donera en miljon schweixiska franc, dvs. ungefär 950 000 euro, till de mest utsatta familjerna i Schweiz.

På twitter och instagram skriver tennislegendaren att han nu hoppas att andra följer.

– Vårt bidrag är bara en början. Vi hoppas att andra kunde hänga på och stöda de familjer som behöver det. Tillsammans kan vi övervinna den här krisen! skriver Federer.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

These are challenging times for everyone and nobody should be left behind. Mirka and I have personally decided to donate one million Swiss Francs for the most vulnerable families in Switzerland. Our contribution is just a start. We hope that others might join in supporting more families in need. Together we can overcome this crisis! Stay healthy! Dies sind herausfordernde Zeiten für uns alle und niemand sollte zurückgelassen werden. Mirka und ich haben beschlossen, persönlich eine Million Schweizer Franken für die am stärksten gefährdeten Familien in der Schweiz zu spenden. Unser Beitrag ist nur ein Anfang. Wir hoffen, dass sich andere anschließen, um noch mehr bedürftige Familien zu unterstützen. Gemeinsam können wir diese Krise überwinden! Bleibt gesund! Nous vivons une période difficile pour nous tous et personne ne doit être laissé pour compte. Mirka et moi avons décidé de personnellement faire don d'un million de francs suisses aux familles les plus défavorisées en Suisse. Notre contribution n'est qu'un début. Nous espérons que d'autres se joindront à nous pour aider encore plus de familles dans le besoin. Ensemble, nous pouvons surmonter cette crise! Restez en bonne santé!

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Även världstvåan och regerande wimbledonmästaren Simona Halep har bidragit till krisen. Förra veckan meddelade tennisstjärnan i en video på facebook att hon kommer donera pengar för medicinsk utrustning i sitt hemland Rumänien.

– Vi är så tacksamma för det mod som alla arbetare inom vården har uppvisat under den här tuffa tiden, skriver hon på twitter där hon också delat videon.

Fotbollsprofilerna donerar en miljon var

Även fotbollsstjärnorna har donerat pengar och utrustning till kampen mot coronakrisen.

Spanien är nu ett av de värst drabbade länderna i Europa och på onsdagen meddelade den spanska hälsovårdsministern att över 700 personer dött på ett dygn.

Storstjärnan Lionel Messi och Manchester City-tränaren Pep Guardiola har nu donerat en miljon euro var till sjukvården. Messi har delat donationen så att en del går till en klinik i Barcelona medan den andra delen riktas till hans hemland Argentina.

Lionel Messi och Cristiano Ronaldo
Lionel Messi och Cristiano Ronaldo har vardera gjort donationer. Lionel Messi och Cristiano Ronaldo Bild: EPA-EFE/ALE​JANDRO GARCIA fotboll,Lionel Messi,Cristiano Ronaldo

Pep Guardiolas donation har även riktats till Barcelona och distriktet Katalonien.

Enligt flera källor har kliniken i Barcelona tackat Messi på twitter.

– Leo Messi har gjort en donation till kliniken för att hjälpa oss kämpa mot coronaviruset. Tack Leo för ditt stöd och engagemang, ska kliniken ha skrivit enligt Reuters.

Även den portugisiska storstjärnan Cristiano Ronaldo ska ha gjort en donation till sjukvården.

Enligt the Independent har Ronaldo och hans agen Jorge Mendes donerat medicinsk utrustning till sjukhus i Portugal. Enligt tidningen ska de bland annat ha donerat sängar och respiratorer.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport