Hoppa till huvudinnehåll

IIHF har stängt av tre spelare för dopningsbrott – KHL-back brann för kokain

Ishockeyjuniorer på träning.
Ingen av spelarna har spelat på en tid. Ishockeyjuniorer på träning. Bild: Yle / Janne Isaksson ishockey,ice hockey stick

IIHF har stängt av tre ishockeyspelare efter att de brunnit för dopningsbrott. Två av spelarna fick en avstängning på 15 månader medan den tredje stängs av i två år. Den mest meriterade av spelarna är Kirill Dyakov som spelar i KHL. Han brann för användning av kokain i slutet av förra året.

Internationella ishockeyförbundet IIHF har stängt av Kirill Dyakov, Michael Budd och Vladislav Nikiforov för dopningsbrott meddelar förbundet i ett pressmeddelande i dag.

Kirill Dyakov är den mest meriterade spelarna av de tre. Den ryska backen har spelat totalt 281 matcher i KHL och var Admiral Vladivostoks assisterande lagkapten. Dyakov brann för användning av kokain i november efter en match mot Spartak Moskva.

Hoppa över Twitterpostning

Dyakov har använt substansen utanför tävlingsverksamhet och IIHF ansåg inte att han försökt höja prestandan. Därmed är dopningsbrott enligt IIHF inte avsiktligt och Dyakov fick en avstängning på 15 månader.

Han stängdes av tills vidare den 9 december och kommer nu i och med avstängningen på 15 månader vara avstängd fram till den 2 februari 2021.

Även Michael Budd brann för användning av kokain. Budd som tidigare spelade i Tyskland i tredjedivisionen blev fast i ett dopningstest redan för två år sedan.

Budd fick sparken från sin klubb och har efter det spelat ishockey på amatörnivå trots avstängningen. Budd fick nu en ny avstängning på 24 månader och får spela igen i december 2021.

Vladislav Nikiforov spelar i den ryska juniorhockeyligan och fick en 15 månaders avstängning för användning av meldonium som han fått under sjukhusvård förra sommaren.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport