Hoppa till huvudinnehåll

Två nya dödsfall i Finland på grund av coronaviruset

En bild som är svart upptill  och med texten HUS, det vill säga Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.
Bildsättningsbild. En bild som är svart upptill och med texten HUS, det vill säga Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. Bild: Lehtikuva Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt,sjukvård,coronavirus

Ytterligare två personer har dött i Finland i sjukdomen covid-19 orsakad av coronaviruset. Det totala antalet dödsfall är därmed tre.

Det ena dödsfallet inträffade på onsdagen vid Egentliga Tavastlands centralsjukhus som ligger i Tavastehus.

Den avlidna var i medelåldern. Personen hörde till en riskgrupp på grund av en grundsjukdom, uppger sjukvårdsdistriktet.

Vid samma sjukhus vårdas två andra patienter på grund av coronavirus. I landskapet Egentliga Tavastland har hittills 20 fall av coronasmitta bekräftats.

Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS meddelar att en äldre person avled den 24 mars i virussjukdomen covid-19.

Tidigare har en person i Finland dött av coronaviruset vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

THL informerar om läget

Institutet för hälsa och välfärd publicerar senare i dag de senaste siffrorna över antalet smittade i Finland.

I går på eftermiddagen fanns det 792 konstaterade fall av covid-19. Sammanlagt 71 personer vårdades då på sjukhus, 17 av dem fick intensivvård.

Artikeln uppdaterades klockan 11.24 med uppgiften om ett nytt dödsfall inom HUS område. Artikeln uppdaterades 11.49 bland annat med uppgifter om antalet smittade tisdagen den 24 mars.