Hoppa till huvudinnehåll

Få bekräftade coronafall i Västnyland

Ett tält byggs utanför ett sjukhus
Röda korset har byggt upp tält utanför sjukhuset i Ekenäs. Ett tält byggs utanför ett sjukhus Bild: Patrik Rosström / Yle Raseborgs sjukhus,Raseborg,Ekenäs,Röda Korset,coronavirus,Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt,Triage

Under 20 fall av coronasmitta har bekräftats i Raseborg. I Ingå har endast enstaka fall dykt upp medan Hangö inte har något bekräftat fall.

På regeringens presskonferens igår kväll (26.3) sade familje- och omsorgsminister Krista Kiuru att Helsingfors har flest bekräftade fall, men att coronasmittade också finns i bland annat Esbo, Vanda, Raseborg, Sjundeå och Grankulla.

Kiuru sade också att fall sannolikt finns i närliggande kommuner. Smittade som inte ännu bekräftats ha coronaviruset kan finnas i alla kommuner och därför ska man följa myndigheternas rekommendationer.

Känd smittkedja i Raseborg

I Raseborg har under 20 fall av coronavirus bekräftats. I alla bekräftade fall är smittkedjan känd, säger stadens informatör Petra Louhimies.

Ingå uppger på sin webbplats att det bara finns enstaka bekräftade fall. Kommunens hälsovård har också varit i kontakt med ett tiotal personer som har luftvägsinfektioner som kan vara coronainfektion med lindriga symptom. De personerna har alla fått anvisningar om karantän och vårdföreskrifter.

Inga bekräftade fall i Hangö

Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander säger att det enligt hennes vetskap inte hittills finns något bekräftat fall i Hangö. Kajander får dagligen rapporter av HUS.

- Det betyder ju inte att vi inte har coronafall i Hangö eftersom det finns de som har det utan att ha symptom, eller tror det är en vanlig flunsa, skriver Elisabeth Kajander i ett e-postmeddelande.

Sjundeå ger inte ut uppgifter om hur många personer som smittats.

Tidningen Etelä-Uusimaa publicerade tidigare i dag en nyhet om fall av coronasmittade i västnyländska kommuner.