Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Isoleringen av Nyland är dagens diskussionsämne, USA godkänner enormt ekonomiskt stödpaket

Nylands och Lojos skyltar vid motorvägen.
Nylands och Lojos skyltar vid motorvägen. Bild: Lehtikuva Nyland,motorvägar

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Senaste nytt:

Torsdagens självklara diskussionsämne är beslutet att begränsa finländarnas rörelsefrihet i och med att landskapet Nyland isoleras.
Riksdagen ska under dagen behandla regeringens förslag att stoppa rörligheten mellan Nyland och det övriga landet.

Efter många dagars grälande har USA:s senat med rösterna 96-0 nu röstat för det enorma stödpaket som ska rädda landets ekonomi och sjukvårdssystem från coronaepidemins värsta härjningar, åtminstone under de närmaste månaderna. Här kan du läsa det senaste om pandemin.

Vem gör rätt? I Danmark betalar staten 75 procent av lönen under coronakrisen. Sveriges regering beslöt inledningsvis att stöda företagen med över 27 miljarder euro. I Finland handlar de största summorna om att garantera företagens lån. De olika nordiska länderna har mycket olika system.

Butiksägare och apotek hoppas kunderna tar situationen på allvar och respekterar personalen så att verksamheten kan upprätthållas normalt. Som i så många andra butiker har även köpman Axel Eriksson i Dalsbruk beslutat att hålla öppet för riskgrupper vissa tider och dagar.

Dagens väder

I söder klart till halvklart och uppehåll, 7-12 grader. I landets mellersta del mulet och lokalt regn, 4-8 grader. I norr klart och uppehåll, 2-7 grader.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes