Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Yle spelar mera finlandssvensk musik på sina kanaler för att stödja artister i kristider

Telefon med hörlurar. Yle Vegas direktsändning öppen via Arenan-appen på telefonen.
Yle Vega och Yle X3M kommer att spela mera finlandssvensk musik. Telefon med hörlurar. Yle Vegas direktsändning öppen via Arenan-appen på telefonen. Bild: Rose-Marie Dahlström lyssnande (lystrande),Yle Vega,Yle Arenan,radio,AOD

Svenska Yles radiokanaler Yle Vega och Yle X3M har redan tidigare under årets lopp ökat mängden finlandssvensk musik i spellistorna och andelen höjs nu ytterligare för att stödja finlandssvenska artister.

- Vi ser kontinuerligt till vilka åtgärder vi kan ta till för att erbjuda våra lyssnare ett så brett utbud som möjligt med musik med igenkänningsfaktor samtidigt som vi allt mer lyfter finlandssvenska och andra inhemska artister, berättar Svenska Yles musikchef Amie Borgar.

Musikchef Amie Borgar i höst landskap.
Amie Borgar ansvarar för musiken på Svenska Yles radiokanaler. Musikchef Amie Borgar i höst landskap. Bild: Niklas Rosström Yle Vega,Yle X3M,amie borgar

Låtar av finlandssvenska aktörer prioriteras då spellistorna görs både i flödet och i specialmusikprogram.

- Vi är glada att kunna bidra till känslan av samhörighet samt stärka finlandssvenska musikaktörer i dessa kristider, säger Borgar.

Bolaget