Hoppa till huvudinnehåll

Wasaline har fått stöd för att säkra Kvarkentrafiken – kör frakt med normal tidtabell

Under storolycksövningen bröt en brand ut på Wasa Express bildäck.
Vasa hamn är en av tre hamnar i Finland som nu är öppen för trafik. Under storolycksövningen bröt en brand ut på Wasa Express bildäck. Bild: Gränsbevakningsväsendet/Pasi Kettunen Wasaline,sommarö2017

Wasaline har beviljats ett stöd av Finlands försörjningsberedskapscentral och kan nu säkra transportleden över Kvarken.

Trafiken fortsätter med en oförändrad tidtabell, med 16 avgångar per vecka. Det förutsätter att det inte sker radikala förändringar angående coronavirusets restriktioner, samt att fraktvolymerna hålls på en sådan nivå att det finns förutsättningar att trafikera.

Fler avgångar kan sättas in vid behov

Vid behov kan tidtabellen justeras och fler avgångar sättas in. Wasaline kör även under påsk och helger för att hålla upp beredskapstrafiken.

- Vi har redan upplevt en ökning av frakt och är mycket tacksamma över att transportbolag använder oss och ser det viktigt att stöda
trafiken. På det sättet kan vi fortsätta trafiken och även utöka turerna vid behov. Nu om någonsin behövs vi för att säkerställa att industrin får råvaror, samt att läkemedel och konsumtionsvaror når fram, säger Peter Ståhlberg, vd för Wasaline, i ett pressmeddelande.

Vasa är en av de tre hamnar i Finland som är öppen för trafik. Wasa Express trafikerar varje dag mellan Vasa och Umeå.