Hoppa till huvudinnehåll

Coronakrisen kräver nya lösningar - ny nätbutik ska hjälpa västnyländska företag att klara sig

En bild uppifrån på unga kvinnor som pekar på en bärbar dator.
Två lokala företagare har startat en nätbutik för företag i Hangö, Raseborg och Ingå. En bild uppifrån på unga kvinnor som pekar på en bärbar dator. Bild: Foto: John Schnobrich/Unsplash Dator

Tre av fyra företag lider redan nu av epidemins följder. En ny nätbutik hoppas råda åtminstone lite bot på utmaningarna för lokala företag i Hangö, Raseborg och Ingå.

Det är två lokala företagare, JCO Digital:s Monica Javanainen och Simon Gottberg​ från Simgo, som står bakom den nya nätbutiken Shoplocally.fi.

- Som erfarna företagare var detta en naturlig lösning för oss och vi kunde sätta gång snabbt. Vi har mycket erfarenhet av utvecklande av nätbutiker samt av digital marknadsföring. Vi är också medlemmar i Raseborgs Företagares styrelse, så lokalt intresse är viktigt för oss, säger entreprenörerna.

De hoppas att företagare på det här sättet ska kunna nå kunder och på så vis kunna fortsätta med sin verksamhet. Små inköp kan ha en enorm effekt, menar företagarna.

Egen shop på webbplatsen

I dagsläge krävs det inte att företagaren betalar någon öppningsavgift. Företagaren skapar sin egen shop i nätbutiken och ansvarar för sina produkter, prissättning och transport till kunden.

- Det lönar ju sig för företagaren att marknadsföra sin egen shop på sociala medier och till sina bekanta, säger Monica Javanainen.