Hoppa till huvudinnehåll

NHL-slutspel i augusti? Ligan uppmanar arenorna att hålla isarna i skick i månader framåt: "Skulle förmodligen ha möjlighet att spela på sensommaren"

Montreal Canadiens hemmaarena med tomma läktare.
NHL avbröts för drygt två veckor sedan. Montreal Canadiens hemmaarena med tomma läktare. Bild: /All Over Press Montreal Canadiens,Centre Bell

Om världsläget så tillåter kan det bli en sommar med gott om NHL-hockey. Ligans vicekommissionär Bill Daly berättar att man har mer tid på sig att spela klart säsongen än vad man tidigare trott. Nu uppmanas lagen att fixa tillgång till arenorna hela sommaren.

För drygt två veckor sedan avbröts ishockeyligan NHL på grund av coronaviruset. Den pågående säsongens framtid är oviss och den årliga draften och prisgalan har flyttats framåt.

Sammanlagt fyra NHL-spelare har testat positivt för viruset, två stycken från Ottawa Senators och två från Colorado Avalanche. Ligans europeiska spelare har tillåtits resa till sina hemländer.

Från spelarhåll har man tidigare kommit med förslag om att förlänga säsongen så sent som till september. Nu öppnar även NHL:s vicekommissionär Bill Daly för slutspel på sensommaren.

– Vi har märkt att vi kan ha ett större tidfönster än vad vi trott för sommarmånaderna. Vi måste sköta arrangemangen på ett sådant sätt att vi är redo för en full grundserie nästa säsong, säger Daly på ligans webbplats.

Bill Daly blickar framåt på presskonferens.
Bill Daly. Bill Daly blickar framåt på presskonferens. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Bill Daly,NHL

Möjligheten finns

NHL har uppmanat lagen att ordna tillgång till arenorna ända till slutet av augusti.

Enligt webbplatsen innebär uppskjutningen av OS att rättighetsinnehavaren NBC nu skulle ha utrymme i tablån i juli och augusti.

Vicekommissionären Daly hoppas ändå på att man ska kunna spela tidigare än det.

– Jag skulle säga att det fortfarande är vår förhoppning, om än inte vårt mål, att spela ishockey innan dess.

– Men jag tror inte vi har kommit tillräckligt långt för att förstå vart detta kommer att leda och vad som är möjligt just nu. Men vi tror att om det krävs, så kommer vi att förmodligen ha möjligheten att spela i augusti. Om vi behöver trycka in matcher så kommer vi att hitta sätt att göra det på.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport