Hoppa till huvudinnehåll

Tyska storklubben Bayern München lägger värvningar på is – ordförande spår annorlunda spelarmarknad efter pandemin

Lucas Hernandez och Karl-Heinz Rummenigge håller upp en speltröja.
Lucas Hernandez värvades till klubben förra sommaren. Lucas Hernandez och Karl-Heinz Rummenigge håller upp en speltröja. Bild: /All Over Press fotboll,FC Bayern München (damfotboll),Lucas Hernández,Karl-Heinz Rummenigge

Bayern München kommer inte att plocka in några nya spelare medan coronakrisen pågår. Det uppger klubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge som också skjuter ner alla rykten om en bytesaffär med Manchester City.

Sommarmånaderna brukar vara intensiva för spelare och klubbar runt om i Europa. Transferfönstret är öppet och klubbarna vill förstärka sina spelartrupper inför säsongerna.

Hur det blir med transferfönstret den här sommaren är fortfarande oklart men så länge coronapandemin pågår kommer Bayern München inte att leta nya spelare. Det bekräftar klubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge till tidningen Münchner Merkur.

– Just nu talar vi bara med våra spelare vars kontrakt löper ut 2021. Manuel Neuer, Thomas Müller, Thiago, David Alaba och så vidare. De har alla stora meriter i klubben som måste beaktas.

– Ingen vet exakt hur coronakrisen kommer att påverka fotbollen under de kommande veckorna och månaderna. Därför har vi satt nyförvärven på is, säger han till tidningen.

Rummenigge spår också att hela spelarmarknaden kommer att kastas om efter pandemin.

– Alla klubbar i Europa kommer att syna både övergångssummor och löner. Marknaden kommer att regleras och anpassas enligt utbud och efterfrågan, säger han.

De senaste dagarna har det florerat rykten att Bayern München har en bytesaffär på gång med Manchester City där David Alaba ska flytta till England och Leroy Sané går i motsatt riktning. Rykten som Rummenigge skjuter ner totalt.

– Det har inget med verkligheten att göra. Jag vill klargöra att det inte är ett alternativ för FC Bayern, säger han.

Läs också