Hoppa till huvudinnehåll

Manchester City-stjärnan Ilkay Gündogan tycker att det vore rättvist att tilldela Liverpool ligatiteln – Harry Kane vill inte att matcherna fortsätter efter juni: "Måste blicka mot nästa säsong i så fall"

Ilkay Gündogan visar tummen upp.
Ilkay Gündogan. Ilkay Gündogan visar tummen upp. Bild: /All Over Press İlkay Gündoğan

Coronaviruset kan i värsta fall sätta stopp för den pågående Premier League-säsongen helt och hållet. Då ska Liverpool få bucklan, tycker ligatvåan Manchester Citys mittfältsstjärna Ilkay Gündogan. Tottenhams Harry Kane ser i sin tur en klar deadline för den avbrutna säsongen.

Premier League är för tillfället avbrutet ända till slutet av april.

Men den avbrutna säsongens framtid är högst oklar. Ingen vet när de resterande matcherna kan spelas – och om det alls kommer att vara möjligt att spela dem.

Detta är inga goda nyheter för Liverpoolanhängare. Klubben var ytterst nära att säkra sin första ligatitel på 30 år, förrän även den brittiska fotbollen blev en del av coronakrisen.

Nu får ligaledarna stöd från oväntat håll. Serietvåan Manchester Citys mittfältare Ilkay Gündogan ser det som rättvist att ge Liverpool titeln ifall säsongen inte fortsätter.

– Det skulle vara okej för mig, man ska vara sportslig, sade tysken till ZDF.

Gündogan tror att det ännu dröjer tills Premier League kör igång igen.

– Ärligt talat så har jag svårt att föreställa mig att ligan börjar igen den 30 april och jag vet inte hur realistiskt det är.

Kane vill inte spela efter juni

Flera Premier League-klubbars chefer uppges vara skeptiska till en fortsättning på säsongen. I går berättade Uefas ordförande Aleksander Ceferin att slutet av juni troligtvis är en "deadline" för fortsatt seriespel.

En tidsram som Tottenhams anfallarstjärna Harry Kane köper.

– Jag vet att ligan gör allt som kan göras för att kunna avsluta säsongen.

– Det måste finnas en punkt när det är för sent. För mig är gränsen troligen slutet av juni, sade Kane till Sky Sports-experten Jamie Redknapp i en direktsändning på Instagram.

Engelsmannen medgav att han inte har koll på de ekonomiska aspekterna.

– Om säsongen inte är avslutad i slutet av juni så måste vi kolla på våra alternativ och blicka mot nästa säsong.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport