Hoppa till huvudinnehåll

Red Bull-chefen Helmut Marko ville ordna ett "coronaläger" för sitt stall – önskade att förarna skulle smittas: "Skulle vara en perfekt tidpunkt"

Helmut Marko.
Helmut Marko. Helmut Marko. Bild: xpbimages.com Helmut Marko

Formel 1-stallet Red Bulls rådgivare Helmut Marko hade ett uppseendeväckande förslag för stallet. 76-åringen tyckte att det skulle vara bäst om stallets förare skulle smittas av coronaviruset nu – för att sedan kunna fokusera på F1-säsongen.

För tillfället är säsongens åtta första formel 1-deltävlingar inställda eller uppskjutna. Kanadas grand prix i juni är det första loppet i kalendern just nu.

Red Bull-höjdaren Helmut Marko berättade för den österrikiska tv-kanalen ORF på söndagen att han presenterat en idé för vad stallet kunde göra under dessa ovissa tider.

76-åringens kontroversiella förslag var att samla alla stallets förare till ett gemensamt träningsläger. Under detta "coronaläger" skulle de få smittas av coronaviruset, för att sedan förhoppningsvis vara immuna då säsongen kör igång.

– Vi har fyra F1-förare, samt åtta eller tio juniorer och idén var att utnyttja den här ganska döda tiden både fysiskt och mentalt.

– Det skulle vara perfekt ifall de fick infektionen då, eftersom de är unga, starka män, med en riktigt god hälsa. Sedan skulle de vara för ett riktigt tufft mästerskap, ifall säsongen kör igång igen, tyckte Marko.

Nobbades av stallet

Stallet tyckte ändå inte att idén var någon fullträff.

Enligt Marko togs förslaget "inte emot positivt" och kommer inte att bli verklighet.

F1-bossen Chase Carey har enligt BBC sagt att han hoppas att man kan ordna 15-18 av de 22 tilltänkta loppen denna säsong. För att möjliggöra detta kunde säsongen fortsätta ända till januari.

Tufft, tycker Helmut Marko.

– Om det blir så många lopp så kommer det att vara väldigt tufft. Det kommer inte att finnas en chans att bygga upp förarnas fysik.

Källa: AP

Läs också