Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Studie visar att dödligheten i covid-19 är lägre än man trott, Spanien förbjuder begravningar, Danmark varnar för brottslingar som uttnyttjar coronakaoset

Sjukvårdspersonal står i två sjukhusfönster med anisktsmasker och tar del i den nya traditionen att applådera åt sjukvårdspersonal klockan 8 på kvällen.
Sjukvårdspersonal i Barcelona tar emot folkets applåder varje kväll klockan åtta. Sjukvårdspersonal står i två sjukhusfönster med anisktsmasker och tar del i den nya traditionen att applådera åt sjukvårdspersonal klockan 8 på kvällen. Spanien,coronavirus,Barcelona,sjukhus,COVID-19,sjukvårdspersonal,sjukskötare,läkare

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Senaste nytt

Dödligheten i covid-19 är lägre än vad som tidigare uppskattats, enligt en färsk studie som publiceras av den medicinska tidskriften The Lancet. En internationell forskargrupp som samlat data från Kina, men också jämfört uppgifterna med uppgifter från andra länder, har kommit fram till att bara 0,66 procent av dem som smittas avlider.

Den spanska regeringen har förbjudit begravningar och minnesstunder i hemmen på grund av coronaviruset. Jordfästningar är fortfarande tillåtna, om högst tre personer närvarar och håller ett säkerhetsavstånd på två meter. Läs de senaste coronauppdateringrna här.

I Danmark varnar försvarsministern för brottslingar som utnyttjar coronakaoset. Den danska tidningen Jyllands-Posten pekar på att också extremistgrupper och främmande makter nu kan aktivera sig. De kan försöka spionera, köpa upp konkursdrabbade företag eller sprida splittring, terror och datorvirus.

Det är lätt att tro att coronapandemin skulle innebära en lottovinst för spelindustrin då människor isolerar sig och plötsligt har en massa tid över. Men nej. Försenade spel, e-sportturneringar inför tomma läktare och inställda evenemang är bara några av de effekter coronaviruset haft på spelindustrin. Den mest överraskande vändningen var ändå när Kina förbjöd ett spel med virustema.

Stora utskottets ordförande, Satu Hassi (Gröna), vill inte utesluta att Finland skulle stöda någon form av gemensamma obligationer för euroländerna. Men finansministerns attityd är njuggare.

Dagens väder

I söder är det till en början rätt klart och uppehåll, men under dagens lopp mera mulet och mot kvällen lokalt snöfall. I landets mellersta och norra delar är det molnigt och kan snöa. Dagens högsta temperatur är 0 till +3 grader.

Måttlig, lokalt frisk och byig sydvästlig vind.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes