Hoppa till huvudinnehåll

Hur smidigt är det att jobba på distans i Östnyland? Berätta vilka digitala lösningar som fungerar och vilka som inte gör det

En bild uppifrån på unga kvinnor som pekar på en bärbar dator.
Räcker nätet till för alla som jobbar på distans? En bild uppifrån på unga kvinnor som pekar på en bärbar dator. Bild: Foto: John Schnobrich/Unsplash Dator

Fler östnylänningar än någonsin arbetar eller utbildar sig på distans på grund av coronavirusets framfart. Men hur bra fungerar mobilnät, wifi, vpn, bredband och andra nättjänster där du bor? Berätta för oss!

De flesta östnylänningar har tillgång till 4G, bredband eller fiber. Men nu när de flesta familjemedlemmar är hemma dygnet runt ökar samtidigt belastningen på förbindelserna.

Vi lever på nätet via telefoner och datorer. Vi spelar och ser på tv bland annat via strömningstjänster. Men nu arbetar också föräldrar hemifrån och barnen får sin undervisning på distans.

Upplever du distansjobbet som smidigt eller trögt? Har du problem med mobilnätet och nättjänster eller går allt som på Strömsö?

Längst ner i artikeln finns en liten låda. Skriv gärna ner några rader om vad som fungerar eller inte gör det. Räcker till exempel mobilnätet till alla där hemma?

Berätta gärna också var i Östnyland du befinner dig så att vi får en uppfattning om var eventuella problem finns.

Äldre kvinna med laptop.
Räcker nätet till för videosamtal med den äldre generationen eller blir samtalet hackigt? Äldre kvinna med laptop. Kvinna,äldre,Gammal,Dator,senior

I delar av Östnyland är mobilnätet dåligt också i normala fall. Ofta handlar det om att nätet inte uppnår de hastigheter som utlovats.

I Sibbo är det dessutom få områden som har fast bredband, men problem nämns också i Gammelby, Fagersta, Labby i Lappträsk och på holmarna i Sibbo. Hur är det hos er?

- Mig veterligen har telenäten fungerat rätt så bra och det har inte förekommit större problem. Jag tror att operatörerna har höjt på kapaciteten där det varit möjligt, säger Martin Andersson, ledande sakkunnig på Traficom.

Bättre nättjänster och koncentration eller avbrott hela tiden?

Läs också