Hoppa till huvudinnehåll

HSS Media: Skidåkaren Linnea Halonen lägger av

Linnea Halonen tränar vid skidcentrum i Vörå.
Linnea Halonen. Linnea Halonen tränar vid skidcentrum i Vörå. Bild: Yle/Antti Koivukangas Juniorvärldsmästerskapen i nordisk skidsport,Vörå skidcentrum,skidåkare,linnea halonen

I fjol tävlade Linnea Halonen i junior-VM, nu har hon bestämt sig för att lägga ner skidkarriären. Halonen har inte längre den glöd som krävs för en full satsning. Jag gillar skidåkningen, men jag vill inte tillräckligt mycket, säger hon till HSS Media.

IF Femman tappar en av sina främsta åkare. Linnea Halonen väljer att tacka för sig som skidåkare. I en intervju för HSS Media (bakom betalmur) säger Halonen att hon redan i höstas bestämde sig för att den här säsongen skulle bli hennes sista.

– Jag ville hålla en liten dörr på glänt i fall jag skulle ändra mig. Men nu har jag bestämt mig helt och hållet, säger hon.

20-åriga Halonen säger att hon inte har den glöd som krävs för en full satsning.

– Det som avgjorde var att jag inte kan tänka mig ett liv som toppidrottare i fem år till. Jag gillar skidåkningen, men jag vill inte tillräckligt mycket, säger hon.

Halonen har tagit medaljer i junior-FM och tävlade i junior-VM på hemmaplan i Lahtis 2019. Hon slutade på 55:e plats 15 kilometer klassiskt – ett lopp som vanns av Frida Karlsson.

Vid FM i Vöra i februari slutade hon på 35:e plats 10 kilometer klassiskt.

Läs också