Hoppa till huvudinnehåll

Kobe Bryant väljs in i Hall of Fame – änkan: ”Vi önskar att han kunde vara här och fira med oss”

Kobe Bryant, Los Angeles Lakers, februari 2013
Kobe Bryant. Kobe Bryant, Los Angeles Lakers, februari 2013 Bild: Andrew Gombert / EPA / All Over Press Kobe Bryant,bryant

I januari gick han tragiskt bort i en helikopterolycka, nu väljs Kobe Bryant in i basketens Hall of Fame. Vi är väldigt stolta över honom, säger Bryants änka Vanessa till ESPN.

Kobe Bryant var en av baskethistoriens största spelare och en av de främsta under sin tid i NBA som spann mellan 1996 och 2016. Bryant gjorde 33 643 poäng och vann fem NBA-titlar med Los Angeles Lakers.

I år var första gången som han kunde bli invald i Hall of Fame och på lördagen kom det officiella beskedet.

– Det är en otrolig bedrift och vi är väldigt stolta över honom. Vi önskar att han kunde vara här och fira med oss. Det här är höjdpunkten på hans NBA-karriär.

– Det är en tröst för oss att han troligen visste att han skulle bli invald, säger Vanessa Bryant till ESPN.

I Los Angeles Lakers beskriver man Kobe Bryant som en vinnare och mästare som gav allt för sporten.

– Han hade kämpaanda, arbetsmoral och driv, och med dessa egenskaper ledde han oss till fem titlar och de har nu tagit honom till Hall of Fame. Där kommer han att glänsa med de bästa, ingen förtjänar det här mer, säger Lakersbossen Jeanie Buss på klubbens webbplats.

Förutom Kobe Bryant väljs också Kevin Garnett, Tim Duncan, Tamika Catchings, Eddie Sutton, Kim Mulkey, Rudy Tomjanovich, Barbara Stevens och Patrick Baumann in i Hall of Fame.

Den officiella ceremonin äger rum i augusti.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också