Hoppa till huvudinnehåll

Man omkom i husbrand i Björköby i Korsholm – brandvarnare saknades

Brandbil
Arkivbild. Brandbil Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik österbottens räddningsverk

En man omkom i en brand i ett egnahemshus i Björköby, Korsholm på lördagsmorgonen. Branden upptäcktes av en förbipasserande vid åttatiden på morgonen.

- En person som körde förbi upptäckte att det kom svart rök från huset, stannade bilen och öppnade ytterdörren till huset men kunde inte ta sig in på grund av all rök. Personen ropade för att kolla om någon var inne i huset men fick inget svar, och hen kontaktade då nödcentralen, säger jourhavande brandmästare Ville Isomöttönen vid Österbottens räddningsverk.

När räddningsverket kom till platsen hittades en man död i huset. Isomöttönen kan inte säga något om mannens ålder.

Branden verkar ha börjat i köket

Huset var ett omkring 100 kvadratmeter stort egnahemshus i två våningar byggt i trä. Enligt vad räddningsmyndigheten vet nu fick branden sin början i köket. Det saknades en fungerande brandvarnare i byggnaden.

Noggrannare brandorsak utreds senare.

Brandkåren meddelade vid 16-tiden på lördagseftermiddagen att släckningsarbetet var avslutat och att efterbevakning av huset pågår.

Enheter från sex brandstationer deltog i släckningsarbetet.

Artikeln uppdaterad lördagen den 4 april klockan 17.17 med uppgifter om att branden verkar ha börjat i köket, att brandvarnare saknades och att släckningsarbetet är avslutat.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten