Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutsläsning: Påskpyssel sysselsätter, coronakrisen i en tidslinje, Hankenstuderande vill rädda Finlands ekonomi

Ronnie Eriksson har skjorta på sig och tittar in i kameran.
Ronnie Eriksson har skjorta på sig och tittar in i kameran. Bild: Privat Hanken,What the Quack?

Här kommer lite kvällsläsning för den här lördagen!

Coronakrisen har förmodligen påverkat allas liv – på ett eller annat sätt. Hur har ditt liv påverkats av coronaviruset? Har du förlorat ditt jobb? Eller jobbar du kanske inom vården och vill dela med dig av dina erfarenheter? Svenska Yle vill veta hur du upplevt coronakrisen och tar emot berättelser och erfarenheter. Här kan du läsa mer!

Coronaviruset har lett till problem för många småföretagare och artister. Staten har lovat ersättningar åt de drabbade. Spotlight har gått igenom olika ekonomiska aktörers informationsbrev från januari till mars i år för att se när medvetenheten om viruset ökade. Vi har sammanställt allt det här i en tidslinje från och med 29 januari då första fallet av coronasmitta konstaterades i Finland.

En grupp Hankenstuderande vill höra dina idéer om hur man kunde rädda Finland ur coronakrisen. Bland annat vården, utbildningen och företag har haft stora utmaningar och de här utmaningarna vill finlandssvenska hackathonet What the Quack jobba för att lösa.

Är du uttråkad där hemma? Har du lust att pyssla? Strömsö har sammanställt några perfekta pyssel inför påsken som närmar sig. Klicka här för instruktioner om hur du gör en snygg påskkrans och -duk. Perfekt sysselsättning med till exempel barnen!

Ha en trevlig kväll!

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes