Hoppa till huvudinnehåll

Stjärnbacken My Kippilä förlänger kontraktet med svenska toppklubben: ”Jag har mycket mer att ge”

My Kippilä filmas på telefonen av Jenna Saario Kais Moras träningar i Mora, november 2019.
My Kippilä. My Kippilä filmas på telefonen av Jenna Saario Kais Moras träningar i Mora, november 2019. Bild: Yle / Janne Isaksson My Kippilä,KAIS Mora IF,Jenna Saario

En av världens bästa innebandybackar, My Kippilä, fortsätter sin karriär i Sverige. Kippilä har tecknat ett nytt kontrakt med toppklubben Kais Mora. Jag vill fortsätta efter en alldeles för kort säsong, säger hon.

My Kippilä har hållit till i den svenska innebandyligan de senaste åren. Först spelade hon i Rönnby och sedan säsongen 2017–18 har hon tillhört Kais Mora.

Och det blir en fortsättning i klubben från Dalarna. Kais Mora gick på söndagen ut med nyheten att Kippilä förlängt kontraktet.

– Jag stortrivs i Kais och i Mora som stad, säger hon på klubbens webbplats.

Den här säsongen startade sent för Kippilä som åkte på en svår knäskada för ett drygt år sedan. Hon gjorde comeback lagom till VM och spelade nio matcher innan coronaviruset satte stopp för ligasäsongen.

– Jag vill fortsätta efter en alldeles för kort säsong efter skadan och nu corona. Min säsong innehöll en del rehab men det var kul att jag fick spela VM. Jag kände att jag kom in i det mer och mer ju längre säsongen gick, säger Borgåbördiga Kippilä.

Nu ser Kippilä fram emot en säsong där hon kan bidra direkt från start.

– Jag känner att vi har något bra på gång och jag själv har mycket mer att ge än vad jag visat upp, säger hon.

Läs också