Hoppa till huvudinnehåll

Uefa tillbakavisar nyhet om när klubblagsturneringar ska slutföras – alternativa lösningar studeras som bäst

Aleksander Ceferin.
Aleksander Ceferin. Aleksander Ceferin. Bild: EPA/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN Aleksander Čeferin

Champions League måste spelas klart senast den 3 augusti uppges Uefas ordförande Aleksander Ceferin ha sagt till den tyska tv-kanalen ZDF. Det stämmer inte alls meddelar i sin tur förbundet. Han var mycket tydlig med att inte fastställa något exakt att datum, skriver Uefa i ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan bestämde det europeiska fotbollsförbundet Uefa att alla klubblagsturneringar, däribland Champions League, är uppskjutna, och det finns i nuläget inget datum när turneringarna ska återupptas och slutföras.

På lördagskvällen spreds ändå nyheter att Uefas ordförande Aleksander Ceferin har satt ett datum för när Champions League och Europa League måste slutföras.

Enligt den tyska tv-kanalen ZDF ska Ceferin ha sagt att säsongen måste ta slut senast den 3 augusti. Det stämmer inte anser Uefa som nu tillbakavisar nyheten.

– Det har rapporterats att Uefas ordförande Aleksander Ceferin sagt till ZDF att Champions League måste slutföras den 3 augusti, det är inte sant. Han var mycket tydlig med att inte fastställa något exakt att datum för när säsongen ska slutföras, skriver man i ett pressmeddelande.

Enligt Uefa analyserar man olika scenarier på hur säsongen ska kunna återupptas och avslutas.

– Det viktigaste just nu är människors hälsa, därefter kan vi börja försöka hitta lösningar i kalendern. Vi studera olika alternativ för att kunna spela matcher i juli och augusti om det behövs.

– Allt beror på när en nystart kan bli aktuell och om nationella myndigheter tillåter det, skriver Uefa.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport